Home Social Evaluarea elevilor de clasa a VIII-a ar putea include și o limbă...

Evaluarea elevilor de clasa a VIII-a ar putea include și o limbă străină

DISTRIBUIŢI

Ministrul Educaţiei a anunţat că vrea să introducă o nouă probă la evaluarea naţională de la clasa a VIII-a. Astfel, pe lângă română şi matematică, elevii ar urma să fie verificaţi şi la limba străină. Schimbarea va fi făcută anul viitor, odată cu revizuirea programei de gimnaziu.

Nu evaluăm competenţa într-o limbă străină decât la bacalaureat. În acest an, încercăm la testul de clasa a VI-a, este prima dată când facem aşa ceva, până acum nu aveam. Dar nu este un examen, ci un test, la evaluarea de clasa a VI-a. În mod normal, la examenul de clasa a VIII-a trebuia să fie şi limba străină şi de mult timp trebuia să fie acest lucru. Nu o să fie anul acesta, nu o să fie la anul, dar începem să facem şi acest lucru”, a spus Pricopie, citat de digi24.ro.

Conform Legii educaţiei, primii elevi care vor da testul la limba străină sunt cei care intră în clasa a V-a, la momentul în care se va promulga modificarea. Totodată Ministerul Educaţiei vrea să introducă obligativitatea celei de-a doua limbi străine, începând de la clasa a III-a şi nu de la a V-a, cum este în prezent.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.