Acasă Social Examenul de bacalaureat este în pericol!

Examenul de bacalaureat este în pericol!

DISTRIBUIȚI

 

Examenul de bacalaureat de anul acesta este în pericol din cauză că profesorii refuză să facă parte din comisiile de examen, pentru că sunt plătite cu sume derizorii, spun sindicaliștii.

 

Reprezentanții sindicatelor arată că tot mai mulți dascăli nu vor să participe la bacalaureat pentru că nu sunt bine plătiți, iar responsabilitatea este foarte mare. De asemenea, profesorii sunt nemulțumiți de de lipsa fondurilor pentru acordarea integrală a drepturilor salariale obținute prin sentințe judecătorești.

 

„Un profesor primește 19 lei /zi pentru asistență și trei lei pentru o lucrare corectată la acest examen de bacalaureat. Cum să nu se se simtă umiliți? Cum să fie ei motivați cu această sumă? Cum să dorească ei să facă parte dintr-o comisie de bacalaureat, mai ales acum când se pune o presiune imensă pe ei, având în vedere scandalurile din anii trecuți, care au aruncat o pată de noroi asupra întregului învățământ din România? ”,spune Simion Hancescu, președintele Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

 

Profesorii cer  Guvernului să găsească o soluție pentru suplimentarea sumelor acordate celor care fac parte din comisiile de bacalaureat și să le plătească integral  drepturilor salariale câștigate prin instanță, aferente trimestrelor I și II ale anului 2014.

 

Primele probe de la BAC 2014 sunt cele de competențe care se vor da începând cu 10 iunie. Prima probă scrisă are loc pe 30 iunie 2014.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.