Acasă Social Expozitia „MeșteșugArt”, Ediția I

Expozitia „MeșteșugArt”, Ediția I

DISTRIBUIȚI

Asociația Tezaur Românesc organizează expoziția cu vânzare de produse meșteșugăreși și de design de inspirație tradițională, MeșteșugArt – Ediția I, în perioada 18 – 20 octombrie 2013.

Târgul MeșteșugArt I este deschis de vineri până duminică, conform următorului program:
Vineri începând cu orele 15:00, sâmbătă și duminică între orele 12.00 și 20.00.
Sâmbătă de la orele 17 va avea loc prezentarea oficială a expoziției.

Evenimentul este găzduit de Thomas Antiques, strada Covaci, nr 19, sector 3 (Centrul Vechi al Bucureștiului).

 Cei prezenți la eveniment vor putea urmări demonstrațiile practice săvârșite de Vasilica Cojan, care ne va destăinui din secretele țesutului în gherghef și de Angela Tiță, care ne va împărtăși din tainele confecționării zgărdanelor și lătițerelor.

Târgul reunește obiecte a peste 20 de meșteri populari și designeri inspirați din artele populare românești, dintre care amintim doar câțiva: Vasile Ene, Marin Predușel, Florentin Cantaragiu, Alexandru Ilica,  Cornelia Untilov, Carmen Cătană Tomea, Eugenia Tudor, Olimpia Dumitriu, Mihaela Pătru, Florin Mândru, Daciana Ungureanu, Nicolae Rotaru și o serie de tineri designeri foarte talentați.
 
La MeșteșugArt I puteți găsi linguri din lemn, lăzi de zestre, pandantive, oglinzi, ploști, icoane, cruci, fluiere, piculine, tigve, cavale, ocarine, oale pentru sarmale, ulcioare din lut, podoabe din ceramică, zgărdane, lătițare, costume tradiționale, carpete oltenești, fețe de masă brodate, căciuli din astrahan, opinci, genți și curele din piele, măști populare, împletituri din răchită și din sfoară, diferite sortimente de miere, săpunuri și produse de înfrumusețare obținute pe căi naturale, haine și accesorii ale designerilor din generația tânără inspirați de arta populară etc.

Obiectele reprezintă o sinteză a principalelor meșteșuguri și ocupații tradiționale din România și a creațiilor unor tineri designeri vestimentari influențate de această tematică.

Pentru că Asociația Tezaur Românesc susține atelierele de producție și de valorificare a creațiilor tradiționale, veți putea intra în contact cu produsele atelierelor-pilot: ii și țesături oferite de cele patrupuncte de lucru ale Atelierului de meșteșuguri din Teleorman, Argeș, Prahova  și  Constanța și mobilier țărănesc pus la dispoziția voastră de cele două puncte ale atelierul de produse din lemn Lemne cu semne, din Botoșani și Mureș.

Acestora li se adaugă surprize ce țin de domeniul alimentației tradiționale românești, însă pentru a le putea savura vă invităm să ne treceți pragul!

Parteneri: Atelierul de Haine, La Copac, B24 Fun, Urzeală

Pentru informații suplimentare:
contact@tezaur-românesc.ro
Irina Bazon, secretar general: 0743.423.761
Mobil: 07533.54.381/ 0724.566.187
tel/fax: 021-315.64.42
Str. Covaci, nr.10, et.1, sect.3, București
www.tezaur-romanesc.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.