Home Social Fără note la purtare și ședințe cu părinții?

Fără note la purtare și ședințe cu părinții?

DISTRIBUIŢI

Svetlana Preoteasa este o fostă profesoară contestată, iar copiii pe care, cu mândrie, spune că i-a "inițiat" în tainele limbii engleze se declară nemulțumiți de metoda pedagogică adoptată de ea la clasă. Multă lume a comentat decizia Guvernului de a o numi în această funcție pe necunoscuta de la Vâlcea, spunând că este o adevărată ofensă adusă corpului profesoral din întreaga țară. Și pentru a confirma cumva toate cele spuse pe seama ei, acum Svetlana Preoteasa vine și își contrazice superiorul. Deși noul proiect al învățământului preuniversitar prevede sancționarea părinților care nu partipă la ședințe, Preoteasa propune ca acestea să fie desființate.
Școala nu mai e obligatorie doar pentru elevi, ci și pentru părinți! Mamele și tații care vor chiuli de la ședințe vor fi amendați – cu 2.000 de lei. Ba chiar ar putea fi decăzuți din drepturile parentale. Propunerea aparținea Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți. Aceasta a recomandat ca la două absențe nemotivate de la ședințele cu părinții, cei mari să fie amendați cu până la 2.000 de lei noi. Părinții nu prea văd însă cu ochi buni proiectul, iar motivele cele mai invocate de partea adulților constau în programul extrem de încărcat de la serviciu. Nici pe cei mici nu-i încântă ideea. La așa amenzi, sigur nu mai uită să-și anunțe părinții de ședință. Ministerul Educației promite să analizeze propunerea. În actualul proiect de lege a învățământului preuniversitar există o singură sancțiune pentru părinți: amenzi în cazul în care copilul chiulește prea mult de la școală. 
Și așa cum ne-au obișnuit deja oficialii Ministerului Educației cu declarații contradictorii, zilele trecute, secretarul de stat Svetlana Preoteasa a ieșit la interval cu o propunere care îl contrazice pe superiorul său. Preoteasa vrea să pună bazele unui nou tip de relații între școală și părinții elevilor. Mai precis, Preoteasa vrea ca ședințele cu părinții să fie desființate, pentru că nu fac altceva decât să aducă în public comportamentul elevilor. De asemenea, nu vor mai fi acordate nici note la purtare, din cauză că nu astfel de metode au dus la cumințirea elevilor. Svetlana Preoteasa spune că, în ultimul timp, a constatat că nu se mai pune preț de nici un fel pe nota pe care o obține elevul la purtare. Ea crede că ar trebui să se ia în calcul o altă modalitate prin care să se sancționeze neprezența la cursuri și comportamentul neadecvat în timpul orelor. Așa că s-a ajuns la concluzia că ar fi foarte bine dacă s-ar elimina copilul de la școală pe o zi, o săptămână sau chiar două săptămâni, în cazul abaterilor grave, dar asta nu înseamnă că el nu vine la școală. Din contră, vine la școală, la biblioteca școlii, unde își pregătește temele. Dar acolo unde nu sunt biblioteci, ce se va întâmpla? Bineînțeles că este o întrebare retorică, la care profesoara de engleză adusă din Râmnicu-Vâlcea și pusă peste noapte mahăr al sistemului preuniversitar nu ar putea să ne răspundă. Svetlana mai vrea ca părintele să fie chemat la școală cel puțin o dată pe lună și timp de 10 minute, suficient pentru a se lămuri fiecare cu ce și cât a făcut elevul în ultima perioadă. Puțin probabil. 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.