Acasă Social Guvernul acordă un nou spor de până la 75% la contactul cu...

Guvernul acordă un nou spor de până la 75% la contactul cu TBC, bruceloză, encefalopatii dar NU și pentru medicii aparținând de Ministerul Sănătății

DISTRIBUIȚI

Ministrul Dezvoltării Sevil Shhaideh a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern pentru acordarea de sporuri la salariile deja mărite ale funcționarilor și personalului contractual prevăzute la familia ocupaţională de funcţii bugetare „ADMINISTRAŢIE” din administraţia publică centrală şi unităţile teritoriale, menţionată la Cap. I şi Cap. II din Anexa nr. VIII la Legea – cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu excepţia personalului din administraţia publică locală.

Hotărârea care urmează să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2018 definește condiţiile deosebite de muncă vătămătoare/periculoase – totalitatea situaţiilor care implică risc de îmbolnăvire şi/sau contagiune directă sau indirectă, respectiv riscuri asociate datorate condiţiilor specifice de desfăşurare a activităţii și se permite acordarea unui spor de până la 35% din salariu. Pentru condiţiile deosebit de periculoase – totalitatea situaţiilor în care personalul din instituţiile publice sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în care îşi desfăşoară activitatea, corespunzător activităţii efective desfăşurate în condiţii de TBC, bruceloză, gripă aviară, encefalopatii spongiforme transmisibile, salmoneloze, alte zoonoze, pestă, febră aftoasă, leucoze şi alte boli asemenea, anatomie patologică, necropsii şi medicină legală, precum şi corespunzător activităţii specifice din laboratoarele sanitare şi pentru siguranţa alimentelor se acordă un spor de până la 75% din salariu.

Oare Ministerul Sănătății de ce nu oferă sporuri și medicilor care zilnic intră în contact cu tot felul de bolnavi și riscă să ducă acasă diferiți germeni rezistenți? Care e răspunderea unui medic veterinar față de viața pacientului și care e răspunderea unui medic uman? Care e concurența la admiterea la Medicină Veterinară față de Medicină? Cât învață un medic veterinar și cât unul uman? Dar așa e când ministrul Shhaideh e preferata lui Dragnea iar Bodog e fiul ploii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.