Home Social Hoții și violatorii, pe FACEBOOK!

Hoții și violatorii, pe FACEBOOK!

DISTRIBUIŢI

Utilizatorii de Facebook pot fi verificați. Informațiile postate de internauți ajung în mâinile autorităților. Guvernele din toată lumea au făcut 35.000 de cereri pentru a obține datele utilizatorilor Facebook, în prima jumătate a anului 2014. Numărul este cu 24% mai mare decât cel înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, anume 28.000. Această creștere înseamnă că autoritățile pun un preț tot mai mare pe informațiile pe care le pot obține de la cea mai mare rețea de socializare din lume.

Reprezentantii Facebook au precizat că cele mai multe cereri au fost legate de jafuri sau răpiri. SUA se află pe primul loc în top, cu 15.433 de solicitări care au vizat 23.667 de oameni. India s-a clasat pe a doua poziție, cu 4.559 de cereri, în timp ce autoritățile din Franța, Germania și Marea Britanie au făcute fiecare peste 2.000 de solicitări.

În România, autoritățile au apelat la Facebook de 16 ori în perioada menționată și au vrut să afle informații despre 20 de utilizatori, rata de soluționare fiind de 50%. Informațiile furnizate la cererea guvernelor vizează date precum nume sau adrese IP. Comparativ, Google a primit 32.000 de astfel de cereri în primul semestru din 2014.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.