Acasă Social Implant de inima artificiala la Spitalul Fundeni

Implant de inima artificiala la Spitalul Fundeni

DISTRIBUIȚI

Medicii de la Institutul de boli cardiovasculare Fundeni au realizat ieri primul implant de inima artificiala Novacor din Europa Centrala si de Est. Pacientul, un bucurestean de 49 de ani, tehnician la Ascensorul, este suferind de cardiomiopatie dilatativa.

Dificila interventie a fost efectuata de o echipa condusa de profesorul Vasile Candea, directorul institutului, si de Serban Bubenek, seful proiectului romanesc de asistare mecanica a cordului. Au mai participat medici de la Spitalul Universitar -Saint Luc- din Bruxelles. Bubenek a declarat ca inima artificiala de acest tip inglobeaza o tehnologie de ultima ora in domeniul ingrijirii bolilor cardiace. Solutia poate reprezenta o alternativa la transplant in cazul in care acesta este contraindicat, o alternativa in vederea transplantului sau chiar o terapie definitiva. Potrivit medicului, exista deja bolnavi cu o inima artificiala de sase-sapte ani, care duc o viata aproape normala.

Inima artificiala a fost achizitionata in cadrul programului guvernamental demarat in 1999, privind dotarea centrelor medicale de excelenta, si este produsa de firma Baxter-Edwards din Statele Unite.

In Romania, 67% din decesele inregistrate anual sunt determinate de boli cardiovasculare. Romanul operat marti este cel de al 1.260-lea beneficiar din lume al unei asemenea inimi. Insuficienta cardiaca este o boala care afecteaza o mare parte din populatia globului, cauzand o mortalitate in continua crestere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.