Acasă Social Lista salariilor medicilor și asistenților plătiți din fonduri publice valabilă de la...

Lista salariilor medicilor și asistenților plătiți din fonduri publice valabilă de la 1 martie 2018

DISTRIBUIȚI

Într-o limbă română aproximativă, Ministerul Sănătății anunță printr-un comunicat cum vor crește salariile prin Legea cadru nr.153/2017. Astfel salarizarea personalului medical din fonduri publice, se va modifica în 2 etape:

„– Începând cu data de 1 ianuarie 2018, salariile brute ale personalului medical cresc cu 25% faţă de nivelul acordat în luna decembrie 2017, inclusiv cel al sporurilor aflate in plata la 31 decembrie 2017.

– Începând cu data de 1 martie 2018, salariile medicilor și asistenților medicali cresc la nivelul salariilor de bază stabilite la nivelul anului 2022.

În acest context, începând cu data de 1 martie 2018, salariile brute de bază a medicilor şi asistenţilor medicali vor crește față de luna ianuarie 2018, cu procente cuprinse între 70% și 172%”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

„Conform Legii salarizarii, se acorda o crestere de 25 % a salariului brut, cu ca acesta sa nu depaseasca nivelul stabilit de lege pentru anul 2022. Abordarea unitara a legii salarizari pe fiecare domeniu de activitate a determinat unele ajutari ale salariilor”, se mai arată în comunicatul agramat.
„Facem precizarea ca regulamentul de sporuri pentru personalul din sistemul sanitar este in dezbatere si vor avea loc intalniri cu reprezentantii confederatiilor sindicate reprezentative la sediul Ministerululi Sanatatii. Acest regulament va fi produsul unor consultari reale, inainte sa fie inaintat Guvernului in vedera aprobarii. Beneneficiarii acestui regulament va fi personalul medical.” scriu angajații ministerului Sănătății, probabil în semn de protest că li s-au diminuat salariile la aproape jumătate în ianuarie 2018 față de luna decembrie 2017 când comunicatele erau impecabile din punctul de vedere al gramaticii. Sau poate doamna ministru și-a adus propriii scriitori de comunicate, aleși pe criteriile cunoscute: amante, rude, beizadele de politicieni.

Majorarea salariilor de la 1 martie 2018 este conform legii 153/2017, articolul 38, unde se prevede o majorare a salariilor de bază pentru personalul care ocupă funcțiile de medici și de asistenți medicali din unitățile sanitare publice la nivelul promis pentru anul 2022.

Click AICI pentru lista integrală a salariilor de bază prevăzută în Legea 153/2017.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.