Acasă Social MADR asigură populaţia că roşiile româneşti din ‘Programul Tomata’ sunt sigure pentru...

MADR asigură populaţia că roşiile româneşti din ‘Programul Tomata’ sunt sigure pentru consum

DISTRIBUIȚI

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, efectuează în această perioadă controale în pieţe şi la locul de producţie (sere şi solarii) după recoltare, în vederea prelevării de probe de roşii de la producătorii înscrişi în Programul guvernamental de sprijin pentru tomate, în scopul determinării calităţii acestora, în special pentru a determina eventuala prezenţă a reziduurilor de pesticide.

Autoritatea Naţională Fitosanitară, anunţă că în urma verificărilor efectuate până la data de 13 iunie 2019, tomatele aflate pe piaţă sunt sigure pentru consum şi nu s-au depistat depăşiri ale reziduurilor de pesticide peste limita maxima admisă.

Astfel, a fost prelevat un număr de 329 probe, din mai multe judeţe din ţară, din care 243 au fost analizate, iar 86 sunt în lucru.

Autoritatea Naţională Fitosanitară asigură consumatorii că roşiile existente pe piaţă la această dată, din Programul de sprijin pentru tomate, sunt sigure pentru consum, inspectorii fitosanitari constatând că au fost respectate tehnologiile de cultură. Acţiunile de control vor continua în toată ţara.

Autoritatea Naţională Fitosanitară manifestă prin toate activităţile un interes sporit pentru depistarea la timp şi eliminarea eventualelor neconformităţi legate de depăşiri ale reziduurilor de pesticide din fructe şi legume, astfel încât pe masa consumatorului să ajungă doar produse sigure.

2 COMENTARII

  1. Se vinde ethrel pt coacerea fortata a rosiilor si este cancerigen. Nu a fost nimeni prins, de ce oare? Sunt complicitati cu cei de la minister si autoritatile de control. Vine din Bulgaria si Republica Moldova, Ucraina. Cine risca sa se otraveasca cu rosii romanesti? Cele din Turcia la fel. Se pot consuma rosii coapte natural abia in luna iulie. Aste de acdum sunt otravite

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.