Acasă Social Maghernite si gunoaie -strategice-

Maghernite si gunoaie -strategice-

DISTRIBUIȚI

Cei mai multi turisti vin in timpul sezonului estival la Mamaia datorita, in primul rand, plajei, care este mult mai intinsa fata de celelalte statiuni. Dupa recentul raid al ministrului Dan Matei Agathon, s-a spus ca au fost demolate toate structurile ilegale de la tarmul marii. O echipa a ziarului -Curentul- s-a deplasat pe litoral, constatand ca au ramas destule nereguli privind amplasarea constructiilor de-a lungul plajei. Sa fi fost controlul praf in ochii opiniei publice?

Inainte de a intra in Mamaia, pe Aleea Studentilor, turistii dau cu nasul de gramezile de gunoi menajer care taluzeaza strada pana la malul marii. In spatele hotelului -Parc- din Mamaia, o constructie din beton, la doar cinci-sase metri de apa marii, pe care scrie cu vopsea -baza de agrement-. La cateva zeci de metri de -baza de agrement-, valurile marii lovesc fundatia restaurantului cu terasa -Felix-. Alaturi, terasa unui fast food este bine infipta in nisipul plajei la putini metri de tarm.

In apropierea Complexului Cleopatra, valurile scalda fundatia de beton a terasei Monte Carlo. Intre acest local si Terasa Azur se lucreaza de zor la un restaurant cu ziduri portocalii si terasa. Mai multi muncitori descarca dintr-un camion apartinand CNE Cernavoda (CSX-02-CT) dale din beton pentru un pavaj pe plaja. Peste drum de hotelul Doina, doua cladiri cu ziduri cenusii si acoperisuri metalice ruginite isi au temeliile plantate de asemenea pe nisipul plajei.

In imediata apropiere a hotelului Ovidiu, chiar in mijlocul plajei, o alta terasa isi asteapta clientii. Pe tarmul marii, chiar in fata elegantului Club XXI, valurile scalda o cladire cu ziduri cenusii de beton, scorojite de vreme, pe care se afla inscriptionat -Melody Club M- si -Atlantic Disco-. Cine ajunge pe plaja, in zona Tomis Platza, are neplacuta surpriza de a admira imensul gard de stuf, cu stalpi bine infipti in nisip, care se intinde pana aproape de apa marii.

Si tarmul Constantei este -dotat- cu o constructie ce pare parasutata in mijlocul plajei Modern. Ramane un mister cum au primit autorizatie de constructie toate aceste cladiri. Primaria Constantei si-a declarat intentia de a restabili ordinea imobiliara a plajei, dar se pare ca actiunea de… -deparazitare- a mers in zig-zag. Nu cumva au fost demolate doar acele imobile ridicate in ultimi patru ani, iar cele rasarite in timpul primul mandat al lui Agathon au fost ocolite?

In alta ordine de idei, daca tot e vorba despre marea lista a neregulilor, turistul care are proasta inspiratie sa apeleze la taxiurile din zona garii Constanta risca sa ramana cu buzunarele goale. Majoritatea masinilor n-au aparate de taxat si nu afiseaza tariful.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.