Acasă Social Marica nu crede că vor fi dați afară 100.000 de profesori și...

Marica nu crede că vor fi dați afară 100.000 de profesori și 150.000 de angajați din sănătate

DISTRIBUIȚI

Referitor la declarațiile belicoase ale reprezentantului Camerei de Comerț Româno- Germane, domnul Dragoș Anastasiu, facem următoarele precizări:

– dintr-o lipsă acută de cunoaștere (prostie chiar) majoritatea celor care fac referire la sistemul bugetar se gândesc la administrația publică.

– sistemul bugetar este compus din sistemul de ordine publică și siguranță națională, sistemul de învățământ, sistemul sănătății, sistemul administrației publice.

– administrația publică reprezintă un număr de 125.000 de posturi ocupate, din care 76.000 în administrația locală, iar diferența până la 125.000 în administrația publică centrală.

În consecință, toți cei care se referă la sistemul bugetar habar nu au despre ce vorbesc și fac declarații doar pentru simplul fapt că ”dau bine la public”.

Abia așteptăm să vedem cum o să reușească domnul Dragoș Anastasiu să dea afară 100.000 de profesori, 150.000 de angajați din sistemul sănătății, 70.000 din sistemul de ordine publică și siguranță națională și 80.000 de funcționari.

Toate aceste declarații ale unor oameni nepregătiți, care pot ajunge în funcții publice pe criterii politice, nu fac decât să slăbească autoritatea statului, înmulțirea faptelor de evaziune fiscală, infracțiunilor, să vulnerabilizeze sistemul de ordine publică și siguranță națională,  sistemul sănătății  și sistemul de învățământ din România.

În aceeași măsură, acest gen de declarații fac din România un partener necredibil deoarece în toate țările din Europa acestea sunt de neacceptat.

Poate, într-un final, cei care vor să-și facă o imagine pe seama administrației publice, vor înțelege ce înseamnă sistemul bugetar și ce însemnătate are acesta în orice țară.

VASILE MARICA

Președinte ALIANȚA NAȚIONALĂ A SINDICATELOR BUGETARILOR SED LEX

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.