Acasă Social MEC reglementeaza licenta la Medicina

MEC reglementeaza licenta la Medicina

DISTRIBUIȚI

Ministrul educatiei si cercetarii, Ecaterina Andronescu, a stabilit impreuna cu reprezentantii conducerilor universitatilor de Medicina si Farmacie cu profil uman aspectele comune ale examenului de licenta 2003 pentru absolventii institutiilor superioare de profil.

Examenul de licenta 2003 se va desfasura la aceeasi data pentru toate universitatile cu profil medico-farmaceutic din intreaga tara, conform unei metodolgii comune.

Componenta nationala a examenului de licenta 2003 pentru absolventii specializarilor de invatamant superior cu profil medico-farmaceutic uman va avea loc pe 10 septembrie 2003, ora 10.00. Proba se va desfasura in scris, in sistem grila, va dura trei ore si jumatate si va consta din 120 de subiecte.

Tematica si bibliografia pentru examenul de licenta 2003, precum si subiectele formulate vor fi comune in toate institutiile de invatamant superior cu profil medico-farmaceutic uman. Tematica si bibliografia sunt aceleasi de la examenul de licenta 2002, cu o singura modificare in tematica specializarii medicina, care consta din eliminarea temei nr. 40, referitoare la infectiile cailor aeriene superioare la copii.

Pe 14 mai, reprezentantii celor trei specializari – medicina, medicina dentara si farmacie – din institutiile si facultatile de invatamant superior de profil se vor intalni cu reprezentantii MEC, urmand sa prezinte subiectele propuse de universitatea respectiva – cate cinci subiecte pentru fiecare tema din tematica de concurs – pentru baza de date a componentei nationale a examenului de licenta 2003. Aceasta baza de date va putea fi accesata pe Internet, la adresa www.edu.ro.

Subiectele pentru componenta nationala a examenului de licenta 2003 vor fi alese din baza de date formata din subiectele formulate de institutiile si facultatile de invatamant superior cu profil medico-farmaceutic uman, de o comisie formata din reprezentantii universitatilor de Medicina si Farmacie, intrunita la Ministerul Educatiei si Cercetarii in ziua stabilita pentru desfasurarea acestei probe – 10 septembrie 2003. Alegerea subiectelor se va face pe calculator, printr-o procedura bazata pe sistemul numerelor aleatoare, astfel incat sa acopere echilibrat intreaga tematica. Subiectele alese pentru componenta nationala a examenului de licenta 2003 vor fi transmise on line tuturor institutiilor de invatamant superior cu profil medico-farmaceutic uman, in ziua desfasurarii probei.

Viitorii licentiati ai institutiilor de invatamant superior de medicina si farmacie cu profil uman vor avea ocazia sa se obisnuiasca cu rigorile examenului in cadrul unei simulari, care urmeaza sa fie organizata pe 3 spetembrie 2003.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.