Acasă Social Medicamente neautorizate, testate pe bolnavii de SIDA

Medicamente neautorizate, testate pe bolnavii de SIDA

DISTRIBUIȚI

Conducerea Spitalului Municipal Constanta a descoperit, in farmacia institutiei, mai multe flacoane cu medicamente neautorizate, din import, care urmeaza sa fie folosite experimental in tratamentul bolnavilor de SIDA.

La inventarul facut la farmacia spitalului s-a constatat ca, in intervalul 1 februarie – 17 martie, directorul centrului regional SIDA Constanta, Sorin Rugina, a primit din Scotia 24 flacoane a cate 180 capsule din produsul ABT 378 Kaletra al firmei Abbott. Medicamentele au fost receptionate, conform documentelor, de seful Sectiei farmacie, Genioara Solomon. Ea a declarat ca medicamentul face obiectul unui studiu international care include si Romania, vizand mai ales centrele de studiu anti-SIDA care au un numar mare de bolnavi infestati cu HIV. Genioara Solomon sustine ca, deocamdata, la Constanta studiul pe bolnavii de SIDA nu a inceput si ca toate cele 24 flacoane sunt puse la pastrare in conditii de siguranta, cerute de producator.

Directorul Spitalului Municipal Constanta, Vladimir Botnoreni, a declarat ca nu stia de existenta celor 24 flacoane cu ABT 378.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.