Acasă Social Medici de familie somati sa aduca bani de-acasa

Medici de familie somati sa aduca bani de-acasa

DISTRIBUIȚI

In ultima perioada de timp, ministrul sanatatii a lansat acuze grave la adresa unor medici de familie. Daniela Bartos a criticat vehement modul in care s-a facut eliberarea a numeroase retete pentru medicamente compensate si gratuite. -Vinovatii- au fost cautati in intregul sistem sanitar romanesc. La Brasov, de pilda, 17 medici au de inapoiat 400 milioane de lei pentru retete pe care autoritatile medicale considera ca le-au acordat in mod nejustificat. Pentru viitorul imediat, Ministerul Sanatatii si Familiei ameninta cu sanctiuni dure pentru cei care nu se vor incadra in sumele prevazute in buget.

Ministrul Daniela Bartos merge mai departe, afirmand ca unii dintre medicii de familie au urmarit interese personale atunci cand au eliberat prescriptii medicale. -Am luptat sa inghetam preturile la medicamente pe perioade consecutive de cate trei luni. Cu toate acestea, a continuat practica prescrierii nejustificate a medicamentelor scumpe. Astfel, s-a ajuns la datorii in farmacii si ambulatoriu de specialitate de peste 3.400 miliarde de lei. Controalele au evidentiat specialitati medicale in topul prescrierii de medicamente, cum ar fi psihiatria, gastroenterologia, diabetologia, oncologia. In unele judete, medicii au eliberat retete de sute de milioane sau chiar miliarde de lei-, a spus Daniela Bartos.

Sefii Sanatatii brasovene au fost nevoiti sa dea explicatii la acuzatiile ministrului. -Am explicat ca judetul nostru prezinta niste conditii speciale legate de clima si de bolile profesionale, iar populatia este tot mai imbatranita. Poate ca exista si o risipa, dar nu trebuie uitat ca avem, pe judet, 400 de medici de familie-, a declarat in acest sens doctorul Adrian Albota, director al Directiei de Sanatate Publica Brasov.

Simona Suciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.