Home Social Medicii avertizează pacienții cu privire la riscurile bolii Lupus

Medicii avertizează pacienții cu privire la riscurile bolii Lupus

DISTRIBUIŢI

Lupusul este o boală care se declanșează în această perioadă a anului, când soarele prinde puteri și poate afecta pielea într-o măsură semnificativă. Majoritatea pacienților care ajung să fie diagnosticați cu această afecțiune incurabilă, provin din mediul rural.

Medicii de specialitate afirmă cănumărulpaciențilordiagnosticați cu lupus nu a crescut în ultimii ani, fiind considerată o afecțiunerară. Chiar dacă este o boală incurabilă, sub tratament, evoluțiastării de sănătate a pacienților este favorabilă. Pacientii care sunt diagnosticați cu boala lupus ajung la medicul dermatolog la scurt timp dupădeclanșarea simptomelor. „Pacienții ajung destul de devreme de la debutul bolii la medic pentru că au sensibilitate la soare și acea roșeață facială care este deranjantă. Lupusul debuteazăîn perioada însorită, sfârșitul lunii aprilie și începutul lunii mai. Majoritatea bolnavilor provin din mediul rural, unde expunerea la soare este mare, fiind persoane care muncesc la câmpși stau mult în soare. Numărulpaciențilordiagnosticați cu această boală rara este constant. Lupusul afecteazăatâtbărbații, câtși femeile, dar și copiii”, a declarat medicul dermatolog Corneliu Dobre de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, conform bzi.ro. Boala poate afecta oricare dintre organele interne și în timp se poate ajunge ca bolnavul să nu își mai poatăîndeplini atribuțiile zilnice. Cea mai frecventăși severă formă de lupus se numește Lupus Eritematos Sistemic (LES).

„Persoanele care observă că au o roșeață la nivel facial care persistă să se prezinte la medicul dermatolog pentru a se stabili un diagnostic. Dacăamânăprezența la medic, boala se agravează. Atunci când li se spune că au lupus, pacienții nu se alarmează, nu se sperie. Dacă nu este cancer, pentru ei totul este în regulă. Cancerul îi înspăimântă. Din păcate, mulți bolnavi nu înțeleg că boala este pe viață. Trebuie săaccepți diagnosticul, sălupți cu boala. Pentru pacienții care suferă de lupus tratamentul este permanent. Medicamentele sunt compensate și diferența de preț pe care o suportă pacientul din propriul buzunar este acceptabilă. Nu este un tratament scump ca să fie nevoie de eforturi financiare mari pentru a-l achiziționa.”, a declarat dr. Corneliu Dobre.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.