Home Social Medicii sunt umiliți: NU VREM LEGALIZAREA ȘPĂGII! Vrem salarii decente!

Medicii sunt umiliți: NU VREM LEGALIZAREA ȘPĂGII! Vrem salarii decente!

DISTRIBUIŢI

Alianța Medicilor a transmis un comunicat către presă în urma declarației premierului Victor Ponta care a anunțat că va iniția o lege care să stabilească cum se va da de acum încolo  „atenția” la doctor:

„NU VREM LEGALIZAREA SPAGII! Vrem salarii decente si conditii optime sa putem oferi pacientilor un serviciu medical de calitate

Suntem pur si simplu scandalizati de desconsiderarea pe care Guvernul o arata nu doar fata de medici, dar si fata de pacienti prin incercarea de a legaliza spaga data doctorului. In nici o tara civilizata un pacient nu da o “atentie” medicului.

Am fost chiar de-a dreptul socati cand am auzit la televizor ca se va crea o lista de “norme” care, daca sunt respectate, va face ca mita data medicilor sa devina legala. Este inadmisibil ca intr-o Romanie moderna sa se mai vorbeasca despre un act medical in termeni de dare de mita, spaga sau plic, ori legalizarea acestor fapte.

Mai grav este ca sindicatele din domeniul medical, participante la “negocierile” cu Guvernul, au putut fi de acord cu propunerea halucinanta de legalizare a mitei. De partea cealalta, aceeasi reprezentanti sindicali declarau satisfacuti in fata camerelor de filmat ca au reusit sa obtine o marire de “25%” pentru toate persoanele ce lucreaza in domeniul sanitar.

Pozitia Aliantei Medicilor a fost clara de la inceput: dorim modernizarea sistemului sanitar, iar in cadrul acestui proces de modernizare sa se rezolve si problema salarizarii. Bani exista, dar trebuie bine administrati. Din start am spus ca suntem impotriva legalizarii mitei, o actiune degradanta atat pentru medic cat si pentru pacient.

Ce s-a intamplat astazi este o desconsiderare, de catre toti cei care au luat parte la acele “negocieri”, pentru tot ce inseamna act medical in Romania si drepturi ale pacientilor.

Pregatim in aceast moment o reactie publica mai detaliata la cele prezentate de Guvern si sindicate azi.

Aceasta practica a spagii din sistemul sanitar care, iata, are loc cu binecuvantarea politicienilor, trebuie oprita odata pentru totdeauna.”

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.