Acasă Social Medicul Virgil Musta: spălați fructele și legumele cu apă și săpun

Medicul Virgil Musta: spălați fructele și legumele cu apă și săpun

DISTRIBUIȚI

Virgil Musta, medic infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, susține că ar fi bine ca toți vânzătorii din piețele agroalimentare să poarte mască.

„Aș recomanda ca toți vânzătorii să poarte neapărat masca. Trebuie să se urmărească acest lucru pentru că dacă unul dintre ei este contaminat, el potențial contaminează clienții, marfa și așa mai departe”, a declarat doctorul Virgil Musta, într-un interviu în exclusivitate pentru B1.ro.

„Pe de altă parte și persoanele care intră în piață, eu aș obliga, chiar dacă este în aer liber, să poarte mască, pentru că este totuși o zonă mai aglomerată. Dacă se evită cozile și aglomerația în fața unui stand, sau în momentul în care este prea multă lume în piață ar trebui sa se efectueze la intrare un control al persoanelor, prin care să se regleze numărul de oameni care să fie în piață, tocmai pentru a se evita o aglomerație foarte mare. În ceea ce privește servitul alimentelor sau produselor pe care le cumpărăm, acolo aș recomanda ca totuși să fie responsabil cel care vinde. Să nu vină fiecare client să pună mâna pe alimente, pentru că riscul de contaminare este mult mai mare”, a mai spus Musta la B1.ro.

Medicul le recomandă românilor ca înainte să consume fructele și legumele să le spele foarte bine, cu apă și săpun, și să fie lăsate pentru o zi sau două. Cantitatea de virus va scădea în acest fel și nu ar putea duce la boală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.