Acasă Educație Consiliul Național al Elevilor îl consideră incompetent pe ministrul Tătaru

Consiliul Național al Elevilor îl consideră incompetent pe ministrul Tătaru

DISTRIBUIȚI

Consiliul Naţional al Elevilor îşi exprimă indignarea cu privire la declaraţiile evazive şi incerte venite din partea autorităţilor, cu doar o lună înainte de începerea noului an şcolar.

În cursul zilei de astăzi, ministrul Sănătăţii a afirmat faptul că decizia de a păstra distanţarea fizică între elevi la orele de curs va rămâne la latitudinea fiecărei unităţi de învăţământ, contrar recomandărilor emise de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Considerăm extrem de grav faptul că implementarea uneia dintre principalele măsuri de combatere a Coronavirusului va fi decisă de fiecare şcoală în parte, în defavoarea unor norme clare şi unitare luate la nivel central.

Cu doar câteva săptămâni înaintea începerii noului anului şcolar, elevii, profesorii şi părinţii se află într-o profundă stare de incertitudine – nimeni nu ştie în ce condiţii se vor redeschide şcolile, iar autorităţile locale şi unităţile de învăţământ nu ştiu ce dotări se impun, astfel încât sănătatea elevilor să nu fie periclitată. De aceea, solicităm guvernanţilor să ia o decizie fermă cu privire la debutul anului şcolar, bazată pe o consultare reală cu toţi actorii implicaţi în actul educaţional şi racordată la nevoile de bază ale elevilor – educaţia şi sănătatea.

„În punctul acesta, nu cred că ne mai putem declara surprinşi de faptul că guvernanţii nu sunt pregătiţi pentru începerea anului şcolar. Mai avem 27 de zile până la data începerii cursurilor. Cu fiecare zi care trece fără un set clar de măsuri pentru autorităţile locale şi unităţile de învăţământ, ne apropiem din ce în ce mai tare de un început de an şcolar care va pune în pericol sănătatea elevilor. Dacă Guvernul României nu va emite urgent normele privind începerea anului şcolar, iar şcolile nu vor fi pregătite pentru a primi elevii în DEPLINÄ siguranţă, ne vom revizui poziţia privind începerea anului şcolar la data de 14 septembrie.”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.