Home Social Ministerul Educaţiei e acuzat că pregăteşte cea mai mare mită electorală din...

Ministerul Educaţiei e acuzat că pregăteşte cea mai mare mită electorală din istoria României

DISTRIBUIŢI

Doi oficiali din sistemul de învăţământ susţin că 50 de milioane de euro, din fonduri europene, vor ajunge în conturile a 300 de mii de cadre didactice până la finalul acestei săptămâni. Oficial, banii sunt destinaţi dezvoltării profesionale a dascălilor. În realitate însă, profesorii vor putea face ce vor cu aceşti bani.

 Doi directori ai unor instituţii de învăţământ din Bucureşti au declarat, sub rezerva anonimatului, că se fac presiuni uriaşe ca dascălii să primească cei 150 de euro destinaţi unei aşa-zise pregătiri profesionale, până la finalul săptămânii.

„Ideea e ca aceşti bani să intre până în turul 2. Dacă intră după turul 2 nu mai e cu miză şi au pierdut şi banii degeaba”, a declarat un director de instituţie de învăţământ.

„Ia imaginaţi-vă de ce să ne cheme pe noi, toţi directorii vineri dimineaţă şi să ne pună să lucrăm sâmbătă şi duminică? De ce să mă pui să lucrez sâmbătă şi duminică dacă nu ai o presiune de timp?”, a declarat o directoare de instituţie de învăţământ.

 

Cei doi directori nu au vrut să-şi dezvăluie identitatea de teamă să nu fie înlăturaţi din funcţie. 

 Într-un comunicat transmis membrilor de sindicat, FSLI îi informează că pot cheltui cum consideră cei 150 de euro, fără a fi obligaţi să participe la cursuri de formare plătite şi fără să aducă documente financiare justificative pentru cheltuielile efectuate.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.