Acasă Social Ministerul Sanatatii iese la rampa in scandalul -Nicolit-

Ministerul Sanatatii iese la rampa in scandalul -Nicolit-

DISTRIBUIȚI

In al doisprezecelea ceas, dupa ce amestecul de acid boric cu procaina a fost vandut sub ochii indiferenti ai autoritatilor, Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor iau atitudine. -Medicii care au prescris produsul -Nicolit- in tratarea cancerului vor fi sanctionati, pentru ca medicamentul nu a fost avizat de catre Ministerul Sanatatii si Familiei si nici de Agentia Nationala a Medicamentului-, a declarat Daniela Bartos, ministrul sanatatii. -Noi am declansat propria ancheta in cazul doctorilor care au comercializat produsul Nicolit-, a adaugat, la randul sa, Mircea Cinteza, presedintele CMR.

Colegiul va investiga in primul rand legalitatea comercializarii acestui produs inainte de 1 ianuarie 2000, cand in Romania nu existau acte normative care sa reglementeze comercializarea produselor farmaceutice. In a doua etapa, CMR va investiga modul in care a fost comercializat produsul dupa aparitia Legii medicamentului. -In cazul in care a existat o somatie oficiala pentru sistarea productiei, iar doctorul Niculescu a nesocotit-o, cu certitudine inventatorul ?çNicolitului?ê va fi sanctionat-, a precizat Cinteza.

Presedintele CMR a adaugat ca, potrivit legii, medicii in exercitiu nu au voie sa fie implicati in comertul cu medicamente, pentru ca actul profesional poate fi influentat de considerente comerciale. -Doctorii care vand medicamente nu mai pot practica medicina-, a mai spus Cinteza, indicand astfel o alta directie pe care va fi continuata investigatia.

Corneliu Niculescu este cercetat de politisti in stare de libertate pentru ca a fabricat si comercializat -Nicolit- fara a avea autorizatiile legale, impotriva bucuresteanului incepand urmarirea penala. El este acuzat ca a pus in circulatie un produs medicamentos fara respectarea prevederilor legale si efectuarea fara drept de operatiuni cu substante toxice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.