Home Social Ministrul Sănătății interpelat în Parlament pentru salariile din DSP-uri

Ministrul Sănătății interpelat în Parlament pentru salariile din DSP-uri

DISTRIBUIŢI

La negocierea purtată de bogătanii de la Federația Sanitas cu prietenii lor din Guvernul PSD, medicii și asistentele din DSP-uri au fost excluși de la majorarea de salariu de 25%.

Deputatul PSRO de Giurgiu, Liliana Ciobanu, i-a cerut ministrului Sănătății Nicolae Bănicioiu, printr-o interpelare parlamentară, includerea medicilor și asistenților din DSP-uri în Ordonanța de majorare a salariilor din sănătate. În argumentația trimisă conducerii Ministerului Sănătătii, parlamentarul giurgiuvean a amitit că Guvernul României a emis recent Ordonanța de Urgență 35/ 2015, care prevede majorarea cu 25% a salariului pentru tot personalul medico-sanitar, însă, din păcate pentru inițiatori, personalul din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică din județe a fost exclus de la această mărire a salariilor.

 

‘Salariații DSP-urilor sunt nemulțumiți în legătură cu această situație nefirească și au avansat cel puțin două motive pentru care au fost excluși din prevederile Ordonanței respective. Pe de o parte, ei susțin că Guvernul și implicit Ministerul Sănătății fie au fost informate că în DSP-uri nu există medici și asistenți medicali, fie că inițiatorii OUG 35/ 2015 au considerat că acestor angajați le-au fost majorate salariile începând cu 1 iulie a.c., în baza Ordinului comun MS/ CNAS, și, în consecință, s-a considerat că nu mai pot beneficia de această majorare. În realitate, oamenii din cadrul DSP-urilor județene susțin că, în baza Ordinului comun amintit, salariile lor abia au ajuns la nivelul salariilor medicilor și asistenților din spitale, aici fiind vorba de salariul de bază, față de care există această diferență de cel puțin 5 ani. Salariații din cadrul DSP-urilor au făcut mai multe demersuri către Ministerul Sănătății, în care și-au susținut punctul de vedere, respectiv acela că ar fi firesc să fie și ei incluși în prevederile Ordonanței de Urgență amintite, deoarece activitatea lor este tot o activitate medicală’, a subliniat deputatul Liliana Ciobanu.

 

În finalul interpelării, parlamentarul PSRO Giurgiu i-a cerut ministrului Bănicioiu să aibă în vedere corectarea acestei Ordonanțe de Urgență, respectiv să introducă și personalul din DSP-uri în rândul beneficiarilor majorărilor salariale.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.