Acasă Social Modernitate, eleganta, fast: noul Minister al Culturii si Cultelor

Modernitate, eleganta, fast: noul Minister al Culturii si Cultelor

DISTRIBUIȚI

Precedata de o conferinta de presa a ministrului Razvan Theodorescu, inaugurarea noului sediu al Ministerului Culturii si Cultelor a adus ieri in cladirea din Sos. Kiseleff nr. 30 personalitati politice, oameni de cultura si arta, ziaristi. Subliniind timpul record in care au fost finalizate lucrarile la acest imobil a carui constructie a inceput in 1990 si care a facut obiectul multor dispute de-a lungul anilor, acad. Razvan Theodorescu a tinut sa sublinieze faptul ca modernul edificiu este menit sa adaposteasca in cea mai mare parte depozitele si laboratoarele Muzeului National al Satului -Dimitrie Gusti-, spatiul administrativ ocupand numai 28% din suprafata, adica 3.696 metri patrati din totalul de 7.482. De fapt, lucrarile de constructii-montaj si dotarea laboratoarelor muzeului urmeaza a fi executate, ele necesitand inca 15 miliarde de lei peste cele 7.800.000 de dolari de pana acum, dintre care, 4.537.000 dupa anul 2000.

Cu o linie moderna, edificiul are marea calitate de a se integra peisajului deloc oarecare al zonei, prin liniile curbe ale fatadelor, prin deschiderile largi si prin cromatica zidurilor. In interior, spatii generoase, modulate dupa standarde europene, asigura o luminozitate excelenta, posibilitatea comunicarii continue. O sala de expozitii, inaugurata acum prin expozitia Centrului pentru Avangarda, una de conferinte si vizionari de filme stau, gratuit, la dispozitia (dupa declaratia ministrului culturii si cultelor) tuturor oamenilor de cultura care au proiecte expozitionale.

La o ora dupa conferinta de presa, primul-ministru Adrian Nastase a taiat panglica noii cladiri guvernamentale, -cea mai moderna ca arhitectura si dotare- pentru a-l cita pe ministrul culturii. Dupa o vizita scurta prin muzeu si prin noul sediu al ministerului, premierul a tinut parca sa preintampine orice critica, dovedind, in acelasi timp, ca obsesiile politice persista chiar la o inaugurare de nivelul celei de ieri: -In aceste circumstante legate de timpul in care traim, legate de bani, s-a reusit un proiect extraordinar, modern, functional si foarte rezistent din punct de vedere estetic. Vor fi multi care vor spune poate ca albastrul acestei cladiri nu se potriveste cu caramiziul zonei centrale. (…) Dar un lucru mi se pare esential. Trebuie sa continuam sa construim. Trebuie sa adaugam la ce au construit altii. Filosofia guvernarii nu poate fi doar obsesia daramarii choscurilor…-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.