Acasă Social O treime dintre suceveni raman fara apa calda

O treime dintre suceveni raman fara apa calda

DISTRIBUIȚI

Din data de 16 mai, 31% din populatia racordata la sistemul centralizat de termoficare va ramane fara apa calda, din cauza datoriilor neplatite de aproximativ doi ani de zile.

Cele 18 asociatii de proprietari la care se va opri furnizarea apei calde au acumulat datorii de aproape 40 miliarde de lei, din totalul de aproape 100 de miliarde, la cat se ridica datoria fata de furnizorul acestei utilitati.

SC TERMICA SA a trimis deja preavizari la 18 asociatii de proprietari, la care restantele acumulate la plata contravalorii energiei termice furnizate dateaza tocmai din 2002, 2003 si inceputul anului 2004.

In total, vor fi afectate de intreruperea furnizarii apei calde cam 21.000 de persoane, adica 31% din totalul celor care sunt racordati la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice.

Directorul societatii TERMICA SA, Constantin Placinta, a fost nevoit sa ia aceasta masura aspra, din cauza datoriilor foarte mari care s-au acumulat la populatie, de aproape 100 miliarde de lei, cat si din cauza ritmului tot mai scazut al incasarilor de la persoanele fizice. -Nici o alta societate furnizoare de utilitati publice nu permite acumularea unor datorii atat de mari, ci recurge la masuri dure imediat ce nu sunt platite datoriile. Noi am fost cat se poate de intelegatori, le-am intins mereu o mana de ajutor, atat populatiei, cat si asociatiilor de proprietari. Anul trecut, le-am oferit sansa de a scapa definitiv de penalitati la datoriile restante. Astfel, au fost scutiti de la plata a aproximativ 40 miliarde de lei, in conditiile in care multe asociatii nu s-au dovedit aproape deloc cooperante. In plus, le-am oferit mereu asociatiilor sprijin juridic pentru rezolvarea cazurilor celor cu datorii foarte mari. In conditiile in care datoriile populatiei catre noi sunt de aproape 100 miliarde de lei, iar incasarile sunt de 30 – 100 de milioane de lei pe zi, nu mai putem sa furnizam agent termic celor care sunt cu datoriile la nivelul anului 2002, 2003 ori inceputul anului 2004. Riscam ca in acest ritm TERMICA sa se inchida definitiv, pentru toata lumea-, a declarat Constantin Placinta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.