Acasă Social Oficial, avem un prim deces cauzat de gripa nouă

Oficial, avem un prim deces cauzat de gripa nouă

DISTRIBUIȚI

Autoritățile romåne au confirmat ieri primul deces cauzat de virusul AH1N1, înregistrat la un bărbat în vårstă de 43 de ani din Siret, care suferea și de obezitate, diabet zaharat și hipertensiune arterială. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Adrian Streinu-Cercel, acesta a murit pe data de 20 noiembrie, în ambulanță, prin stop cardiorespirator, în timp ce era transportat la Spitalul de boli infecțioase Iași. Streinu-Cercel a precizat că bărbatul a fost internat în 15 noiembrie în Secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal Rădăuți cu simptomatologie moderată.
„Evoluția rapidă nefavorabilă a pacientului a fost cauzată de afecțiunile asociate pe care le avea, respectiv obezitate, diabet zaharat și hipertensiune arterială“, a spus secretarul de stat. Membrii familiei nu prezintă simptomatologie respiratorie, ei fiind informați privind măsurile de protecție, a spus Streinu-Cercel. În Spitalul de boli infecțioase din Iași mai sunt internați 10 pacienți cu forme severe de gripă cu virus AH1N1, cinci dintre ei fiind ventilați mecanic. Cazurile acestea provin din județele arondate Iașiului, a spus Streinu-Cercel.

Prioritate la vaccinare…

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Adrian Streinu-Cercel, a declarat că s-a hotăråt în Comitetul de Coordoonare al MS care sunt principalele categorii de populație cu risc care vor fi vaccinate începånd din 26 noiembrie împotriva virusului AH1N1, cu produsul de la Institutul Cantacuzino. Astfel, din cele 1.340.000 de doze de vaccin pandemic, 140.000 vor fi utilizate pentru imunizarea a aproximativ 70% din personalul medical, un milion pentru imunizarea studenților și a liceenilor, iar aproximativ 200.000 vor fi repartizate serviciilor speciale, respectiv Armata și Ministerul Administrației și Internelor. Din cele un milion de doze pentru colectivitățile școlare, 500.000 vor fi folosite pentru imunizarea studenților, iar celelalte 500.000 pentru imunizarea liceenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.