Acasă Social Olguța: sindicaliștii din poliție s-au supărat când au văzut salariile medicilor dar...

Olguța: sindicaliștii din poliție s-au supărat când au văzut salariile medicilor dar am găsit soluția ideală ca doctorii să nu mai plece

DISTRIBUIȚI

Ministrul Muncii Lia Olguța Vasilescu a adus în emisiunea „Subiectiv” de la Antena3 noi precizări despre legea salarizării. Totodată, aceasta a vorbit și ce se întâmplă cu vechimea în muncă.

„Ar fi fost nesustenabilă, dacă am fi ieșit din anvelopa de 32 de miliarde pe care am discutat-o cu Finanțele. Ne-am oprit cu legea ca să lăsăm Finanțele să calculeze impactul bugetar și din această cauză anumite majorări salariale  au fost duse mai departe cu două luni de zile, tocmai ca să ne putem încadra în anvelopa de 32 de miliarde”, a declarat în emisiunea Subiectiv, Lia Olguța Vasilescu.
„Sigur că supărările liderilor de sindicat au apărut în momentul în care au văzut salarizarea de la medici. Pentru că aproape toți s-au raportat la salariile medicilor. Ori noi am spus foarte clar de la început că din sănătate facem cauză de prioritate națională pentru că sunt 14.000 de medici care au plecat și va trebui să găsim o soluție să nu mai plece. Și asta cred că e soluția ideală care se putea găsi.”, a declarat Olguța Vasilescu

Ministrul Muncii a declarat și ce se va întâmpla din ianuarie 2017 cu cei care au salariile de 1000 de lei.
„Cine are în decembrie 1000 de lei va primi 25%, în ianuarie 2018, asta rezultă o sumă de 1250 de lei, iar apoi diferența care rămâne până la suma care apare în grilă, 2250, în 2022”, a mai spus Vasilescu.
În ceea ce privește vechimea, ministrul Muncii a anunțat schimbarea.

„Vechimea nu mai este inclusă în salariu de bază, dar salariul de bază plus vechimea, totalul între salariul de bază și vechime dă mai departe cuantumul sporului, în sensul că sporul se adaugă la acest total, care înseamnă deja o majorare”, a mai precizat Lia Olguța Vasilescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.