Acasă Social Opera Română: premiera ‘La Fille mal gardee’ a cucerit publicul bucureștean

Opera Română: premiera ‘La Fille mal gardee’ a cucerit publicul bucureștean

DISTRIBUIȚI

Prima producție nouă de balet din stagiunea 2014-2015 a Operei Naționale București (ONB) a fost prezentată seara trecută în fața unei săli arhipline. Spectatori de toate vârstele au venit pentru a urmări una dintre cele mai îndrăgite producții coregrafice din lume, ‘La Fille mal gardee’.

Prezentat pentru prima dată în România în coregrafia celebrului Sir Frederick Ashton, spectacolul ‘La Fille mal gardee’ i-a cucerit pe spectatorii bucureșteni care i-au răsplătit cu aplauze furtunoase pe balerinii aflați pe scenă. Invitata specială a serii a fost prim-balerina Alina Cojocaru, cea care a fermecat audiența nu doar prin mișcări coregrafice cu un ridicat grad de dificultate executate impecabil, ci și prin bucuria transmisă publicului în timp ce dansa.

‘A fost o adevărată plăcere să fiu pe scenă cu trupa noastră de balet! Să avem în repertoriu acest spectacol care aduce bucurii și zâmbete este un lucru mult dorit de Johan Kobborg și de mine, iar publicul de aseară ne-a confirmat că împărtășește acest sentiment’, a declarat Alina Cojocaru.

Johan Kobborg, directorul artistic al Companiei de Balet a Operei Naționale București, s-a aflat de această dată într-o dublă ipostază: a pregătit și a pus în scenă această producție alături de Malin Thoors și totodată a revenit pe scenă ca balerin, alături de Alina Cojocaru, interpretând un rol travesti: Văduva Simone.

‘Sunt foarte fericit pentru succesul pe care l-a avut prima reprezentație a acestui nou spectacol și sunt mândru, nu doar de dansatorii Companiei de Balet, ci și de întreaga instituție. Premiera acestei producții reprezintă o mare reușită, iar ceea ce s-a întâmplat aseară este doar începutul unui lung șir de astfel de realizări’, a declarat Johan Kobborg.

Robert Enache, prim-balerin al Operei Naționale București, a debutat în rolul Colas cu ocazia premierei și a făcut față cu brio atât cerințelor speciale ale rolului interpretat, considerat drept un adevărat test pentru orice dansator, dar și provocării de a avea drept parteneri de scenă pe doi dintre cei mai buni balerini din lume, Alina Cojocaru și Johan Kobborg.

‘La Fille mal gardee’ sau ‘Precauțiuni inutile’, balet comic în două acte și trei scene de Ferdinand Herold și John Lanchbery, prezintă în pași de dans povestea unei tinere fete îndrăgostite care scapă de sub supravegherea mamei sale, aceasta dorind să o căsătorească forțat cu un personaj grotesc, dar bogat, și reușește de fiecare dată să ajungă în brațele iubitului său. Coregrafia imaginată de Sir Frederick Ashton face ca acest spectacol să reprezinte o întâlnire plăcută cu dânsul în formă pură, izvorât din bucurie și spirit ludic, ceea ce îi conferă un aer de sărbătoare și îl recomandă ca o producție pentru întreaga familie în care, indiferent de vârstă, fiecare va găsi ceva pe gustul său.

Următoarele reprezentații ale spectacolului ‘La Fille mal gardee’ din stagiunea 2014-2015 vor avea loc pe 14, 19 și 21 decembrie 2014 și pe 4, 11, 14 și 30 ianuarie 2015.

LA FILLE MAL GARDEE

(sau ‘Precauțiuni inutile’)

Balet în două acte și trei scene de Ferdinand Herold și John Lanchbery

Libretul de Jean Dauberval

Coregrafia: Sir Frederick Ashton

Pregătit și pus în scenă de Malin Thoors și Johan Kobborg

Dirijor: Ciprian Teodorașcu

Scenografia: Sir Osbert Lancaster

Lighting designer: Ionuț Gabriel Pruteanu

Producție supervizată de Jean-Pierre Jouventin

Consultant coregrafic: Michael O’Hare

Supervizor costume: Natalia Stewart

Supervizor decor: Douglas Nicholson

Distribuția premierei:

Lise: Alina Cojocaru

Colas: Robert Enache

Văduva Simone: Johan Kobborg

Alain: Cristian Preda

Și

Ansamblul Companiei de Balet al Operei Naționale București

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.