Acasă Social Patru micuți au murit asfixiați într-o ladă cu făină

Patru micuți au murit asfixiați într-o ladă cu făină

DISTRIBUIȚI

Halucinant!

Tragedie în localitatea suceveană Gemenea, unde patru frați au murit asfixiați, luni seară, după ce s-au blocat într-o ladă pentru făină. Mama, Angela R., în vârstă de 38 de ani, împreună cu fiica mai mare, au plecat, în jurul orei 19.00, la un magazin din sat la cumpărături. Ceilalți patru copii din familie au fost lăsați în grija tatălui, Dumitru R., în vârstă de 74 de ani, care are deficiențe grave de vorbire și auz.
Când s-a întors de la cumpărături, mama a observat că micuții rămași acasă sunt de negăsit. În cele din urmă copiii au fost găsiți morți într-o ladă pentru făină, cel mai probabil asfixiați, capacul lăzii fiind prevăzut cu un sistem de închidere metalic care era închis. Poliția a fost sesizată despre această tragedie, în jurul orei 22.15, de un vecin. O echipă de polițiști din Gura Humorului și de la Serviciile Criminalistic și Investigații Criminale au demarat cercetările. „La examinarea exterioară a cadavrelor pe trei dintre acestea nu s-au identificat urme de violență externă, cadavrul minorei R.P. prezentând în zona capului urme de hemoragie nazală, bucală și la nivelul urechilor“, a precizat Inspectoratul Județean de Poliție Suceava. Pe de altă parte, în cămara în care se afla lada cu făină nu s-au observat urme de răvășire. Totodată, polițiștii nu exclud ca micuții să fi țipat când au rămas blocați în ladă, însă tatăl să nu-i fi auzit.
Cel de-al cincilea copil rămâne în continuare
la părinți
Ieri, o echipă a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava s-a deplasat la familia din Gemenea pentru a stabili ce vor face în cazul celui de-al cincilea copil. „Din familie făceau parte cinci copii cu vârste de 10 ani, 8 ani, doi frați gemeni de 5 ani și ultimul de 3 ani. Tatăl micuților are deficiențe grave de vorbire și auz, iar mama are handicap mental de gradul II, dar are discernământ. Pentru început facem ancheta socială pentru a stabili dacă există vreo variantă ca cel de-al cincilea copil să fie încredințat unor rude sau dacă va fi preluat în sistemul de protecție“, a declarat directorul DGASPC Suceava, Florin Tărnăuceanu. Ulterior, acesta a anunțat că fetița – cel de-al cincilea copil – va rămâne în grija părinților. În funcție de rezultatele anchetei polițiștilor și procurorilor, DGASPC Suceava va decide în cazul în care părinții au fost neglijenți să se declanșeze procedura pentru decăderea lor din drepturile părintești. Potrivit reprezentanților direcției, în urmă cu doi ani, DGASPC Suceava și poliția au mai făcut o anchetă la această familie, după ce fiica cea mai mare a femeii, în vârstă de 15 ani, provenită dintr-o căsătorie anterioară, și-a acuzat tatăl vitreg de abuz sexual. Acuzația nu a fost dovedită, însă minora a fost instituționalizată într-un centru de plasament din Fălticeni „pentru a se evita eventuale conflicte cu tatăl vitreg“. Întrebat de ce micuții nu au fost preluați în sistemul de ocrotire în urmă cu doi ani, Tărnăuceanu a răspuns că „dacă s-ar fi întâmplat așa, ar fi însemnat să fie discriminați părinții. E dreptul copiilor să aibă o familie atât timp cât nu au fost alte reclamații la adresa părinților“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.