Acasă Social Peste 200.000 de mașini din parcările din București sunt nefolosite de mulți...

Peste 200.000 de mașini din parcările din București sunt nefolosite de mulți ani

DISTRIBUIȚI

Peste 200.000 de mașini care nu circulă de multă vreme staționează pe domeniul public din București și ocupă locurile de parcare, a declarat  Ștefan Dumitrașcu, arhitectul șef al Sectorului 3.
„Sunt peste 200.000 de mașini care nu circulă în București, dar pot fi găsite pe domeniul public cu prelate pe ele sau dezmembrate. Aceste mașini nu se mișcă. Românul avea Dacia lui veche în 1994 și s-a dus în Germania, și-a luat un BMW pe 600 de mărci, a circulat cu ăla vreo trei ani și după aia a apărut posibilitatea să-și ia Cielo nou. Iar celelalte două au fost lăsate în parcare”, a spus Dumitrașsu.
El a afirmat că mașinile respective nu se mișcă și ocupă locuri de parcare, care ajung „clocitoare” sau adăposturi.
„Este o procedură europeană, frumoasă, cu identificarea la poliție a proprietarului, după număr, cu somație la 45 de zile, după care pui un afiș prin care îl înștiințezi. După care te trezești cu cetățeanul care vine c-o falcă-n cer și cu una-n pământ și te întreabă ce ai cu mașina lui, pentru că vrea să o ducă la programul Rabla”, a mai spus arhitectul.
Numărul de mașini înmatriculate în București este estimat la peste 1,1 milioane, iar în întreaga țară ajunge la 6 milioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.