Acasă Social -Piedone- Popescu, spaima mafiei din piete

-Piedone- Popescu, spaima mafiei din piete

DISTRIBUIȚI

Cosmarul comerciantilor aflati nu tocmai in legalitate se numeste Cristian Popescu, directorul Departamentului Control General din cadrul Primariei sectorului 6. Supranumit Piedone, datorita intransigentei, si nu in ultimul rand, din cauza asemanarii fizice cu personajul filmelor politiste, Cristian Popescu ii hartuieste permanent pe comerciantii ilegali din sector.

– Se apropie Pastele. Unde si cum se vand mieii?

– Am autorizat vanzarea mieilor numai in pietele care dispun de spatii frigorifice. In sectorul 6 nu se vor vinde miei in viu. Carnea trebuie sa poarte stampila Directiei Sanitar-Veterinare. Zilnic vom efectua controale in piete, iar carnea de miel care nu va indeplini criteriile cerute va fi confiscata. Aceasta, dupa ce va fi testata si gasita buna pentru consum, va fi oferita caselor de copii si azilelor de batrani.

– Ce planuri aveti pentru stoparea comertului ilegal?

– In opt luni de mandat am aplicat mai multe amenzi decat in toata legislatura trecuta. Nu ma mandresc cu acest lucru, dar a fost necesar pentru stoparea comertului ilegal care a luat o amploare nebanuita. Pentru rezolvarea problemei, am infiintat un telefon la care cetatenii pot reclama neregulile din comert. Zilnic, primim 200-300 de astfel de telefoane, in urma carora actionam in consecinta. Intentionez ca peste un an, cand se va vorbi despre comert, acesta sa fie civilizat si legal. Vreau sa nu mai tremure nimeni la vederea inspectorilor, sa prezinte actele si atat.

– Ce spun subordonatii dvs. de inspectiile de zi si noapte, fara pauze?

– Ei au vazut foarte clar ca eu nu stau in birou. Ma aflu mereu printre oameni, pentru a raspunde cat mai bine realitatilor. Daca pana acuma unii inspectori priveau Primaria ca pe un SRL pentru bunul lor mers, in ultimul timp i-am facut sa considere administratia ca pe o institutie serioasa. Mai mult, m-am luptat sa redau demnitatea inspectorului, care pana nu de mult era perceput ca un -spagar-.

– Veti intensifica controalele din piete?

– In calitate de consilier municipal, am initiat un proiect comun cu primariile celor sase sectoare, de a efectua controale simultane in tot orasul, impreuna cu Politia Economica, Garda Financiara si OPC. Vrem sa eradicam comertul ilegal, furturile la cantar, vanzarea de marfuri expirate si alterate, in conditii insalubre si fara acte de provenienta a produselor. Desi am debutat in forta, trebuie sa recunosc ca vom mai avea mult de furca pana la instaurarea unui comert civilizat.

– Vizati amenajarea unor noi spatii comerciale?

– Da. In prezent ne aflam in tratative cu Ministerul Apararii Nationale pentru a obtine terenul din vecinatatea Postei Drumul Taberei si pe care dorim sa il transformam intr-o piata moderna, care sa aiba aproximativ o suta de tarabe. Vizam, astfel, descongestionarea sectorului oferind comerciantilor stradali spatii de expunere a marfurilor. Am inaugurat, nu cu mult timp in urma, in cartierul Militari, piata Valea Lunga si avem in plan construirea alteia noi pe strada Virtutii.

– Cum apreciati activitatea de salubrizare a sectorului?

– Dupa Paste, vom trimite pe strazi toti agentii constatatori, pentru a avea o situatie reala a salubrizarii sectorului. Daca vom gasi depozite necontrolate de gunoi, cetatenii vor reclama carente in ridicarea gunoiului menajer si pietele nu vor fi salubrizate corespunzator, vom aplica amenzi drastice firmelor abilitate. Amenzile vor fi aplicate pe Legea mediului si, in functie de deficientele constatate, suma acestora va varia intre cinci si 75 milioane de lei.

1 COMENTARIU

  1. […] „Piedone Popescu, spaima mafiei din piețe”, titra ziarul Curentul în 12 aprilie 2001. „Coșmarul comercianților aflați nu tocmai în legalitate se numește Cristian Popescu, directorul Departamentului Control General din cadrul Primăriei sectorului 6. Supranumit Piedone, datorită intransigenței, și nu în ultimul rând, din cauza asemănării fizice cu personajul filmelor polițiste, Cristian Popescu îi hărțuiește permanent pe comercianții ilegali din sector”, scria Curentul acum două decenii. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.