Acasă Social Restricții pentru toți nevaccinații, nu doar pentru personalul medical. Poți scăpa dacă...

Restricții pentru toți nevaccinații, nu doar pentru personalul medical. Poți scăpa dacă te testezi din banii tăi

DISTRIBUIȚI

Ministrul Sănătății anunță că vor exista constrângeri, exclusiv pentru nevaccinați și netestați afirmând că acestea vor fi impuse în funcție de gradul de incidență din fiecare localitate în parte. Inițial, Guvernul ar fi dorit să impună testarea din bani proprii doar pentru personalul medical nevaccinat.

Ioana Mihăilă încearcă stimularea campaniei de vaccinare cu ajutorul bonurilor de masă. Acestea ar urma să aibă o valoare de 100 de lei. Iar pentru cei care deja s-au vaccinat ar putea fi organizată o loterie.

”Unele măsuri vor rămâne valide, cum este purtarea măștii în spațiile închise, așa cum probabil că va rămâne valabilă și lipsa de mască în birouri atunci când este vorba de persoane vaccinate. Când ne gândim la măsuri de prevenție vizăm persoanele nevaccinate și netestate, în spațiile publice închise neesențiale”, a declarat Ioana Mihăilă.

Rămâne de văzut ce măsuri vor adopta oficialli români având în vedere că tot mai multe state permit angajatorilor să concedieze angajații nevaccinați. Cu o zi în urmă, ministrul Sănătății a anunțat că guvernul va oferi bonuri de masă de 100 de lei fiecărei persoane care vrea să se vaccineze.

Mai multe companii şi organizaţii din Statele Unite şi din Uniunea Europeană au anunţat decizii dure față de angajații care refuză să se vaccineze împotriva COVID.

Şeful Bisericii Ortodoxe din Cipru a anunțat că angajații săi care nu sunt vaccinați nu vor putea reveni la muncă după perioada vacanțelor şi trebuie să se considere concediați, amenințând și preoţii care îi îndeamnă pe credincioşi să nu se vaccineze cu tăierea salariilor.

În Italia, Executivul a decis că toate cadrele didactice trebuie să prezinte un certificat Covid înainte de a intra la cursuri. Fără acest certificat, profesorii nu vor putea munci, iar după cinci zile de absență nu vor mai fi plătiți, anunță TVR. În SUA, Guvernul permite ca angajatorii să solicite salariaţilor care vin fizic la locul de muncă să se vaccineze împotriva Covid-19, în caz contrar aceștia putând fi concediați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.