Acasă Social Povestea continuă și în acest an: Festivalului Drumeții Montane

Povestea continuă și în acest an: Festivalului Drumeții Montane

DISTRIBUIȚI

Festivalul Drumeții Montane se va desfășura în perioada 01-03 august la Complexul Turistic „Cheile Butii”, din Masivul Retezat.

Asociația Drumeții Montane & Jnepenii, organizatorii evenimentului, au ales pentru cea de-a treia ediție a concursului un traseu ce străbate ținutul legendelor, unde zmeii înaripați răpeau domnițe suave, iar flăcăii viteji îi invingeau în lupta dreaptă, un tărâm în care haiducii se întâlneau pe marginea lacului Bucura și ascundeau comorile în apele acestuia, un loc ce a fost cândva insula dinozaurilor pitici. 

Fiecare ediție a Festivalului Drumeții Montane a fost pentru organizatori o provocare, o încercare răsplătită de numărul tot mai mare al concurentilor sosiți din toată țara, ce au plecat cu zâmbetul pe buze și cu dorința de a reveni.

„În acest an vom scrie împreună o filă în legendele Retezatului, fiecare dintre noi fiind protagonistul acesteia: organizatorii s-au erijat în Flăcăii Viteji, categoriile Open și Family au primit roluri de Haiduci, Domnițele Suave vor fi fetele înscrise în categoria dedicată, cei mai sportivi dintre noi,  Elite si Veteranii vor interpreta rolurile Zmeilor  Înaripați, iar categoriile Copii și Juniori vor deveni  Dinozaurii Pitici. Concurenții vor forma echipe de câte trei persoane și vor participa la activiăți precum: un program de inviorare, o drumeție montană, escaladă, cunoștințe turistice, proba culturală și alte probe surpriză”, spun organizatorii.

 

În cadrul probei de RAID MONTAN echipele vor străbate un traseu turistic,  și vor  urca la 2014 m pe Vârful Piatra Iorgovanului.

Proba de escaladă va fi o probă de îndemânare in executarea nodurilor de bază în alpinism, iar orientarea se va realiza pe o hartă specială, unde participanții vor utiliza harta și busola.

Cunoștințe Turstice este o proba în care echipele vor răspunde la 20 de intrebari grilă, ce se regăsesc pe site-ul festivalului www.festival.drumetiimontane.ro .

Seara se va încheia cu un program cultural, ce va cuprinde cântece, poezie și scenete umoristice.

Pentru a participa la activitățile din cadrul Festivalului Drumeții Montane din acest an, cei sositi trebuie să aiba un echipament minim obligatoriu: individual: încalțăminte cu talpă aderentă, lanternă, fluier și pelerină de ploaie, iar cei pe echipa: aparat foto/telefon cu cameră, busolă, trusă sanitară, bidon pentru apa, rucsac și sursă de foc.

Probele se vor desfășura în conformitate cu regulamentul Competiției Naționale de Turism Sportiv „ȘTAFETA MUNȚILOR”.

La festival poate participa orice persoană, indiferent dacă dorește să participe la activități sau, pur și simplu, să petreacă un weekend în natură.

Activitățile organizate în cadrul acestui festival sunt gratuite.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.