Acasă Social Prima zi a lunii iulie aduce ieftiniri la facturile de energie electrică

Prima zi a lunii iulie aduce ieftiniri la facturile de energie electrică

DISTRIBUIȚI

Factura consumatorilor casnici pentru energia electrică va scădea, în medie, cu 2,6% de la 1 iulie, iar cea pentru consumatorii noncasnici, cu 4%, informează reprezentanții Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei a aprobat, în şedinţa din 26.06.2014, Ordinul ANRE nr. 57/2014 pentru aprobarea tarifelor reglementate de energie electrică aplicate de furnizorii de ultimă instanţă clienţilor casnici şi asimilați clienţilor casnici care nu şi-au exercitat dreptul de eligibilitate și Avizele pentru tarifele CPC (componenta de piață concurențială) pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2014”, potrivit ANRE.

Reprezentanții Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei arată că prin aplicarea prevederilor actelor de mai sus, deși prețurile din grila tarifară aprobată prin Ordinul ANRE nr. 57/2014 au fost majorate cu 1,89%, ca urmare a recunoașterii în prețul de achiziție reglementat a impozitului pe construcții, la consumatorii casnici se va înregistra o reducere a prețului energiei electrice (fără taxe) în medie cu 0,9%.

În plus, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat reducerea, începând cu data de 1 iulie, a valorii contribuției pentru cogenerarea de înaltă eficiență.

 „Luând în considerare toți factorii menționați mai sus, se estimează o reducere în medie a valorii facturilor consumatorilor casnici de 2,6%”, susțin cei de la ANRE. 

Pentru consumatorii noncasnici prețul energiei va scădea cu circa 4%.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.