Acasă Social Prime substantiale si aranjamente la Romsilva

Prime substantiale si aranjamente la Romsilva

DISTRIBUIȚI

Din cauza managementului defectuos, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva se apropie cu pasi mari de o criza fara precedent. Echipa de conducere, in frunte cu directorul general Simion Maftei, este complet depasita de ceea ce inseamna gestionarea si administrarea eficienta a fondului forestier de stat. In schimb, de sarbatori, directorii, sefii de serviciu si ceilalti angajati ai regiei au ridicat din casieria regiei prime substantiale, in timp ce silvicultorii au primit praful de pe toba.

Dupa ce, la inceputul lunii decembrie 2005, staff-ul regiei a beneficiat de un premiu in bani, reprezentand cota aferenta profitului pentru anul 2004, in apropierea Craciunului si-a mai trecut in cont cate o prima destul de mare. Astfel, directorii din cadrul aparatului central al RNP au incasat cate 35 milioane de lei net, sefii de serviciu – jumatate din prima directorilor, iar secretarele si personalul de serviciu – un bonus de pana la 10 milioane brut. In schimb, directorii de directii silvice din tara au beneficiat de prime intre 20 si 40 milioane de lei net, iar pentru padurari, tehnicieni sau brigadieri, bonusul a fost intre doua si cinci milioane de lei net.

Trebuie precizat ca primele din teritoriu au fost conditionate de lichiditatile financiare ale fiecarei directii. Dar cum unele directii au deschis linii de credit pentru achitarea salariilor, primele au fost destul de -subtiri-.

Intrucat directorul general Simion Maftei are contract de manager, iar indicatorii de performanta aferenti anului 2005 nu au fost aprobati de catre Consiliul de Administratie, acesta nu a incasat inca nici o prima. Dar, conform contractului de manager, Simion Maftei ridica lunar din vistieria regiei in jur de 50 milioane de lei net, la care se mai adauga indemnizatia neta de 20 milioane de lei ca presedinte al Consiliului de Administratie al RNP – Romsilva.

Cu toate ca se confrunta cu serioase probleme financiare, regia si-a permis sa incheie contracte de furnizare de celuloza cu o firma din Slovacia la pretul de 28-29 de euro/mc, in timp ce pentru Italia s-a furnizat la 50 euro/mc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.