Acasă Social Principele Nicolae, ambasador oficial al festivalului caritabil Rocanotherworld din Iași

Principele Nicolae, ambasador oficial al festivalului caritabil Rocanotherworld din Iași

DISTRIBUIȚI

Principele Nicolae, nepotul fostului rege Mihai I, vine la Iași între 22-24 iunie 2018, în calitate de ambasador oficial al festivalului caritabil de muzică, artă și gastronomie Rocanotherworld, organizat în memoria ieșeanului Ioan Dan Niculescu.

Rocanotherworld este un festival caritabil de muzică, artă și gastronomie debutat în iunie 2016 în memoria unui tânăr ieșean, Ioan Dan Niculescu, zis și „Roca”. Un om aparte, designer, călător, DJ, gurmand, antreprenor și deschizător de suflete, Roca a plecat dintre noi la doar 37 de ani. A lăsat însă în urmă, prin prietenii săi, valorile care definesc festivalul: curiozitatea, curajul de a fi diferit și inima de a fi pentru alții.

De la un mic eveniment comemorativ în 2016, festivalul a crescut în 2017 la 25,000 de participanți, 60 de artiști și trei locații. Toate veniturile din urma evenimentului au fost donate către Casa Share (un ONG dedicat familiilor nevoiașe) și padocurilor de animale din Iași.

Principele Nicolae a crescut în Marea Britanie, Elveția și Sudan, și-a făcut studiile la Holloway Royal College, specializându-se în management. Ulterior, a lucrat în multe țări din Africa, antrenând trupele de rafting ale Armatei Britanice. Din 2008 a devenit din ce în ce mai activ în viața publică din România, susținând organizații de mediu, organizând evenimente caritabile (turul ciclist “Cărțile copilăriei pe bicicletă”). Din ianuarie 2018, Principele Nicolae s-a mutat în România cu familia sa, co-fondând o societate caritabilă de educație.

Contactat acum câteva luni, Principele Nicolae a fost de acord să susțină cauzele și misiunea festivalului, promovând cel mai important crez al lui Ioan Dan Niculescu: “Ce faci pentru tine, iei cu tine. Ce faci pentru alții însă, rămâne!”.

Între 22–24 iunie 2018, a treia ediție a Rocanotherworld aduce în Iași peste 60 de artiști și DJ români și internaționali, workshopuri, instalații de artă, street food, activități caritabile și recreative. Printre artiști se numără Am Fost La Munte Și Mi-a Plăcut, Argatu’ & Mos Martin, Bodark, Byron, Chasing I, Denorm, Domino, E.M.I.L., Eyedrops, Exit Empire (Cehia), Jurjak, Moonlight Breakfast, Nava Mamă, Nouă ani lumină, Neuronspoiler (UK), PIXELS, Șuie Paparude, (Rep.Moldova), Toulouse Lautrec, The Amsterdams, Urma, We Singing Colors și mulți alții. Donațiile din 2018 vor fi direcționate către HALA FiX, cel mai mare teatru independent din țară, și către un fond pentru proiecte și artiști independenți.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.