Acasă Social Prudenta la targuielile -pe ultima suta-

Prudenta la targuielile -pe ultima suta-

DISTRIBUIȚI

– Directiile Sanitar-Veterinare atrag atentia ca mieii trebuie taiati doar in centre special amenajate si avizate sanitar-veterinar, iar vanzarea carnii este permisa numai sub forma de carcasa si insotita de un certificat sanitar-veterinar de transport si de carnetul de sanatate al animalelor sacrificate.

– E recomandabil, ca masura de siguranta suplimentara privind calitatea produsului cumparat, sa le cereti comerciantilor sa va arate si marcajul sanitar aplicat pe carcasa de miel, acea stampila rotunda care atesta ca animalul a fost verificat.

– Nici lactatele nu pot fi vandute in piete fara certificat sanitar-veterinar de transport si de carnetul de sanatate al animalelor de la care provin. Comercializarea lor este permisa numai in spatii si locuri special amenajate, cu respectarea conditiilor de temperatura si igiena. Vanzarea lactatelor in conditii neigienice si fara ca vanzatorul sa poarte haine de protectie se pedepseste conform legii.

– Ouale nu vor putea fi valorificate decat in locuri special amenajate, in care temperatura sa fie cuprinsa intre 10 si 14 grade. Si comerciantii de oua trebuie sa aiba asupra lor carnetul de sanatate al pasarilor din gospodarie, iar pentru transportul oualor vor prezenta un certificat sanitar-veterinar. Nerespectarea conditiilor mentionate constituie contraventie si se sanctioneaza conform HG nr. 797 din 1993.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.