Acasă Social -Pusculita de partid-, alimentata din -Cornul si laptele-?

-Pusculita de partid-, alimentata din -Cornul si laptele-?

DISTRIBUIȚI

Presedintele PNL Ialomita, Marian Hoinaru, a prezentat ieri o caseta audio pentru a arata ca -baronii locali ai PSD au pus la punct un sistem prin care pusculita partidului este alimentata, prin intermediul unei fundatii, din bani publici, din bani alocati pentru programul ?çCornul si laptele?ê-. Liberalii au dat drept exemplu fundatia -Ialomita 2000-, care-i include in structura de conducere pe liderii PSD ialomiteni. Aceasta fundatie a primit de la firma Derpan din Galati o sponsorizare de 250 milioane de lei. Banii provin din suma totala de un miliard de lei, cu care firma Derpan furnizeaza produse de panificatie in opt judete, prin programul -Cornul si laptele-. Unul dintre actionarii acestei firme este Constantin Ragalie, consilier municipal PSD in Galati.

Liberalii au intreprins -o adevarata ancheta jurnalistica-. In acest sens, o persoana a folosit identitatea unui functionar de la Fundatia -Ialomita 2000-, un anume domn Gaianu, si a sunat la firma Derpan, reusind sa stea de vorba cu unul dintre patronii firmei, domnul Emil Ancuta. Din convorbire, pe care liberalii au prezentat-o pe o caseta audio, reiese ca, din suma de un miliard, domnul Ancuta primise, la momentul discutiei, 728 de milioane. Astepta sa primeasca restul pana la un miliard, din care sa dea 250 fundatiei. -Macar sa-mi dea si restul… atuncea… sa dau din aia-, a spus Ancuta in timpul convorbirii inregistrate.

Un alt caz prezentat de liberali este acela al unei cabane cumparate de aceeasi fundatie. Cabana turistica Misleanu era cuprinsa in patrimoniul public al judetului Ialomita si administrata de Consiliul Judetean. La initiativa presedintelui CJ Ialomita, Gheorghe Savu, presedinte al fundatiei si presedinte PSD Ialomita, cabana a fost scoasa la licitatie. Prima evaluare indica o valoare de 7,5 miliarde, dar cabana a fost cumparata de fundatie pentru suma de… un miliard!

PNL solicita Parchetului National Anticoruptie sa se sesizeze in cazul sponsorizarii Fundatiei -Ialomita 2000- de catre Societatea Comerciala Derpan si sa verifice modul in care fundatia a cumparat cabana Misleanu. Liberalii ii cer premierului Adrian Nastase -explicatii publice in cazul sponsorizarii Fundatiei ?çIalomita 2000?ê, in calitate de presedinte al PSD, partid care este beneficiarul acestei sponsorizari-, a spus Eugen Nicolaescu, purtatorul de cuvant al PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.