Acasă Social Rafila îl contrazice pe Musta: este nesănătos să speli fructele și legumele...

Rafila îl contrazice pe Musta: este nesănătos să speli fructele și legumele cu săpun

DISTRIBUIȚI

După ce China a anunțat că a depistat noul coronavirus pe diverse ambalaje de mărfuri sosite din Europa, Organizația Mondială a Sănătății, prin directorul pentru situații de urgență Michael Ryan, a cerut populației să nu se teamă nici în ceea ce privește alimentele, nici ambalajele sau lanțul alimentar. “Alimentația noastră, în acest context privind COVID, este sigură, nu există date care să demonstreze că alimentele participă la transmiterea virusului”, a spus directorul OMS.
Profesorul Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al OMS, nu neagă existența virusului pe unele suprafețe. “China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii și a găsit foarte puține eșantioane pozitive. În 99,9% cazuri nu există. Contaminarea ambalajelor sau a alimentelor cu noul virus este posibilă, dar puțin probabilă”, spune șeful Societății Române de Microbiologie. Există 0,01% riscul să te contaminezi prin ambalaj, iar acest procent nu are relevanță din punctul de vedere al sănătății publice. Este un risc nesemnificativ. Am auzit un medic sfătuind populația să spele fructele și legumele cu apă cu săpun. Este și o exagerare și o măsură nesănătoasă!”, a conchis Rafila.
Anterior, medicul Virgil Musta recomandase spălarea fructelor și a legumelor cu apă și săpun.

1 COMENTARIU

  1. UNDE-I WC-UL PUBLIC, UNDE-I APA, UNDE-I SPĂLATUL PE MÂINI (precaut vs prost) ; privit de ff sus : și-npăratul Nero se spăla la kur cu DERO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.