Acasă Social Remus Pricopie vrea susținerea examenului de Bacalaureat online

Remus Pricopie vrea susținerea examenului de Bacalaureat online

DISTRIBUIȚI

Deși în România sunt școli care nu au nici măcar condițiile decente de funcționare și elevi care nu își permit minimul de rechizite, autoritățile consideră că a sosit momentul ”traferării” sistemului educațional în mediul online. Ministrul Educației, Remus Pricopie, vrea să implementeze susținerea examenelor naționale online. Ministrul Remus Pricopie spune că primele examene digitale ar urma să fie date peste 10 ani. Acesta este termenul în care autorităţile speră să informatizeze toate şcolile.

Remus Pricopie admite că evaluările naţionale sau examenul de Bacalaureat nu pot fi susţinute, deocamdată, pe calculator. Odată cu digitalizarea claselor, însă, ministrul Educaţiei este sigur că elevii vor ajunge să susţină testele pe computer, fără a mai folosi hârtie și pix, așa cum se întâmplă în prezent. Pentru început au fost inaugurate alte trei clase digitale. Toţi elevii au acces gratuit în şcoli la aplicaţii Google, cu care pot învăţa mai uşor Geografie, Matematică sau chiar Limba Română. În acest moment, însă, în România, doar 11.000 de şcoli şi licee au acces la internet. Iar mulţi elevi nu-şi fac temele nici măcar pe hârtie, cu atât mai puţin pe calculator, unde tentația de a juca un joc sau a viziona un film le distrage atenția de la învățătură.

 

Interesul scăzut pentru învăţătură s-a reflectat în toate rezultatele importante din ultimii ani. De exemplu, vara trecută mai bine de 44 la sută dintre elevi nu au promovat examenul de Bacalaureat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.