Acasă Politic Băsescu este clientul firmei americane care face sondaje pentru PMP

Băsescu este clientul firmei americane care face sondaje pentru PMP

DISTRIBUIȚI

 

Cu puțin timp înainte ca președintele Traian Băsescu să apară joi seara la o emisiune televizată a fost dat publicității, pe surse bineînțeles, un sondaj de opinie conform căruia PMP spulberă aproape tot pe dreapta, lăsând în urmă PDL și suflând în ceafă PNL. Sondajul arată că, dacă în această duminică ar avea loc alegeri, PSD ar obține 40% din voturi, liberalii lui Crin Antonescu ar ajunge cu greu la 12%, iar PMP ar lua 11%, cu două procente peste PDL. Datele sondajului sunt la fel de generoase cu PMP și când vine vorba de alegerile prezidențiale. Astfel, în ceea ce privește primul tur al prezidențialelor, Victor Ponta ar obține 36%, Crin Antonescu – 17%, Elena Udrea – 11%, iar Cătălin Predoiu – 8%. Mihai Răzvan Ungureanu nici nu mai există în sondajul comandat de partidul Elenei Udrea, deși toate sondajele făcute de companii românești îl plasează pe președintele FC pe primele trei locuri. Sondajul care a stârnit nedumerire în mediul politic a fost comandat de PMP firmei americane „Greenberg Quinlan Rosner Research”. Cine este această firmă ne-a lămurit chiar președintele Traian Băsescu.

 

„În orice caz, vă pot spune că firma care l-a făcut este cea mai mare casă de cercetare sociologică din Statele Unite. Casa cu care a lucrat și Tony Blair și președintele Obama și Nelson Mandela și foarte mulți alți lideri ai lumii, pentru a ști ce au de făcut”, a declarat Traian Băsescu, joi seară, la B1.Președintele României părea că știe foarte bine cine este și de cine se ocupă această firmă. Era și firesc acest lucru din moment ce însuși Traian Băsescu este clientul „Greenberg Quinlan Rosner Research”, așa cum reiese chiar de pe site-ul companiei americane.

 

GQR prezintă pe site-ul oficial o hartă cu toți clienții pe care firma îi are pe suprafața globului . În timp ce în Germania este menționat Gerhard Schroder, în Marea Britanie Tony Blair, iar în Ucraina Viktor Iușcenko, clientul GQR din România este președintele Traian Băsescu. Același Traian Băsescu puternic implict în promovarea PMP , partid pentru care firma americană a fost angajată să realizeze sondaje și probabil să ofere consultanță electorală.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.