Acasă Social Reorganizare la Secretariatul de Stat pentru Persoanele cu Handicap

Reorganizare la Secretariatul de Stat pentru Persoanele cu Handicap

DISTRIBUIȚI

Puterea locala isi va exercita autoritatea si in protectia persoanelor cu handicap, o data cu reorganizarea Secretariatului de profil intr-un nou organism, direct subordonat guvernului, a declarat ieri ministrul secretar de stat.

Guvernul a decis recent, printr-o ordonanta, infiintarea Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap, institutie coordonata de Secretariatul General al Guvernului si care va gestiona activitatile de protectie speciala si de promovare a drepturilor acestora. Autoritatea va fi condusa de un presedinte numit prin decizie a premierului, care va avea toate drepturile aferente functiei de secretar de stat.

In urma acestei decizii, Secretariatul de Stat pentru Persoanele cu Handicap (aflat in subordinea Ministerului Sanatatii) isi va inceta activitatea, iar inspectoratele de stat teritoriale care gestioneaza aceasta problema vor fi desfiintate, atributiile lor urmand sa fie preluate de consiliile judetene sau locale. O data cu aceasta restructurare, aparatul administrativ – greoi in momentul de fata – va fi redus la jumatate (din 418 functii vor ramane 208), a spus Stoenescu.

Stoenescu a precizat ca noua organizare nu va duce la diminuarea alocatiilor financiare aprobate pentru protectia persoanelor cu handicap si nici la reducerea drepturilor de care beneficiaza acestea.

Secretarul de stat a tinut sa mentioneze insa faptul ca, in noua structura, o atentie deosebita va fi acordata responsabilizarii comisiilor de expertiza, astfel incat documentele medicale emise sa fie corecte.

Modificarile aprobate de executiv au fost sustinute si de expertii olandezi care au analizat activitatea secretariatului, in cadrul proiectului de infratire institutionala Twining Light (realizat in colaborare cu Guvenul Olandei) privind elaborarea Planului de actiuni pentru aplicarea Strategiei in domeniu pentru anii 2003-2005.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.