Acasă Social Reprezentanții asociațiilor de pacienți vor participa la evaluarea unităților medicale

Reprezentanții asociațiilor de pacienți vor participa la evaluarea unităților medicale

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții asociațiilor de pacienți vor participa în calitate de observator la procesul de evaluare a serviciilor de sănătate pe lângă comisiile de evaluare constituite de Autoritatea Națională de Managament al Calității în Sănătate.

Începând din iulie 2018, în fiecare lună este comunicată reprezentanților organizațiilor umbrelă ale asociațiilor de pacienți, reprezentantive la nivel național lista unităților sanitare ce urmează a fi evaluate. Asociațiile își pot desemna un reprezentant pentru o unitate sanitară sau alta, în funcție de zona georgrafică, specificul unității, existența unei asociații în localitatea respectivă etc.

Colegiul Director al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate a luat această decizie din dorința de a asigura transparența completă evaluării unităților sanitare dar și pentru a stimula participarea activă a asociațiilor de pacienți reprezentative în cadrul acestui proces.

‘Consider că implicarea directă asociațiilor de pacienți în evaluarea unităților sanitare este una normală și benefică pentru ambele părți. Reprezentanții asociațiilor de pacienți pot vedea în mod direct modul în care este realizată evaluarea, pot afla mai multe despre problemele cu care se confruntă unitățile sanitare respective’, a declarat Vasile Cepoi, președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.