Acasă Social Revolutionarii vor patrimoniul UTC din Constanta

Revolutionarii vor patrimoniul UTC din Constanta

DISTRIBUIȚI

La inceputul acestei saptamani, Casa Tineretului din Mangalia, unde functioneaza Fundatia Judeteana pentru Tineret Constanta, a fost luata cu asalt de un grup de -tineri-, flancati de cativa politisti din localitate. -Comandoul-, format din patru reprezentanti ai unei fundatii care se vrea de tineret, dar care in realitate este de revolutionari, si un consilier al prefectului de Constanta – Adrian Albu, voiau sa puna mana cu orice pret pe patrimoniul fostei UTC, in primul rand la Mangalia, apoi in tot judetul Constanta.

Casa Tineretului din Mangalia, sub asediu

Cei patru viteji – Nicolae Mavrodin, Sorin Chirita, Adrian Segher si Iorgu Constantin – dirijati de catre consilierul -onorific pentru probleme de tineret- al prefectului, Gheorghe Martin, au vrut sa-i scoata cu forta pe reprezentantii FJT Constanta aflati in Casa Tineretului din Mangalia. Asediul a fost asistat de cativa politisti, despre care se spune ca au fost mobilizati de prefect si de generalul Traian Jipa, seful Inspectoratului Judetean de Politie Constanta. Miza descinderii este patrimoniul fostei UTC din judetul Constanta, care, potrivit Legii 146/2002, va fi preluat de catre Fundatia Nationala pentru Tineret Constanta. Aceasta fundatie trebuia sa se infiinteze dupa aparitia normelor metodologice ale Legii 146/2002, din organizatii si asociatii de tineret de nivel judetean, reorganizate dupa noi prevederi legislative. Insa, la ora actuala, normele metodologice ale Legii 146/2002 nu au fost elaborate de catre Ministerul Tineretului si Sportului.

In prezent, patrimoniul Fundatiei Judetene pentru Tineret Constanta este compus din Casa Tineretului din Mangalia, cu o suprafata de circa 2.700 mp, si o statuie imensa din bronz aflata in apropierea localitatii. Prin aplicarea Legii 146/2002, FJTC urmeaza sa preia o serie de active, printre care se numara Complexul turistic pentru tineret si patinoarul din Constanta, 12 sali de clasa, 14 laboratoare, birouri si o sala de 200 de locuri la Clubul Elevilor din Constanta si Complexul de tineret din Eforie Sud.

Stiind ca vine legea patrimoniului fostei UTC, un grup de tineri condusi de catre Nicolae Mavrodin, in spatele carora se afla cativa parlamentari-revolutionari, au schimbat numele Asociatiei Tinerilor Revolutionari din Decembrie 1989 in Fundatia Nationala pentru Tineret. Prin aceasta smecherie, ei incearca sa profite de efectele Legii 146/2002, acaparand patrimoniul utecistilor constanteni. Prima tentativa a comandoului condus de Nicoale Mavrodin de a prelua in forta Casa Tineretului din Mangalia a avut loc pe 23 martie 2002, dar a esuat. Insa indivizii n-au renuntat si, incurajati de cativa parlamentari-revolutionari si sustinuti discret de anumite personalitati locale, au revenit. Din nou asaltul lor a esuat, intrucat ei nu detin nici un document care sa-i indreptateasca sa preia averea utecistilor constanteni.

Politia si Prefectura bat in retragere

Prefectul judetului Constanta – Gheorghe Martin, a precizat ca Adrian Albu este consilierul sau onorific pentru probleme de tineret. -El nu a avut nici o imputernicire din partea mea sa ma reprezinte la Casa de Cultura din Mangalia, iar daca se dovedeste ca s-a implicat in asa ceva, eu ii retrag calitatea de care a beneficiat pana in prezent-, a subliniat prefectul Constantei.

In schimb, seful Inspectoratului Judetean de Politie, generalul Traian Jipa, sustine ca oamenii din subordinea domniei sale au fost instiintati de catre anumite persoane pentru a fi prezenti la Casa Tineretului din Mangalia in scopul preveniri unui eventual scandal dintre cele doua tabere. -Acum urmeaza sa verificam daca Fundatia Judeteana pentru Tineret Constanta a functionat in regula-. Insa domnul general omite sa precizeze ca la data prezentei politistilor la sediul FJTC nu exista nici o sesizare. Ulterior, grupul de tineri revolutionari condus de Mavrodin a trimis o sesizare la IJP Constanta pentru verificarea unor presupuse nereguli care ar exista la FJTC. Zelul generalul Jipa a mai fost temperat, a doua zi dupa descinderea revolutionarilor la Mangalia, de mai marii Politiei Romane, care i-au atras atentia ca actiunea subordonatilor sai nu este in regula.

In prezent, exista deja doua plangeri penale depuse de presedintele FJTC, Valeriu Mataca, impotriva cvartetului de asalt condus de Nicolae Mavrodin. Tot acest scandal ar fi putut fi evitat in mare parte daca MTS ar fi elaborat la timp normele metodologice de aplicare a Legii 146/2002.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.