Acasă Social Români care trăiesc cu un dolar pe zi

Români care trăiesc cu un dolar pe zi

DISTRIBUIȚI

 

Portrete ale unor oameni care trăiesc cu doar un dolar pe zi, între care și cele al unei fetițe și al unui tânăr din România, sunt prezentate de cotidianul britanic The Guardian.

 

Mai mult de un miliard de persoane din lume supraviețuiesc cu un dolar pe zi sau chiar mai puțin de atât. Motivele pentru care acești oameni sunt nevoiți să ducă un astfel de trai diferă, însă dificultățile vieții lor de zi cu zi sunt foarte asemănătoare.

 

O carte publicată în acest an de Thomas A. Nazario – fondatorul The Forgotten International, o organizație non-guvernamentală al cărei scop este ameliorarea sărăciei în mai multe zone din lume – documentează circumstanțele vieților unor persoane care trăiesc în sărăcie. Volumul include portrete realizate de fotografa Renée C Byer, laureată a premiului Pulitzer.

 

Printre aceste persoane care trăiesc în sărăcie lucie se numără și o fetiță de patru ani, Ana-Maria Tudor, care trăiește în București. Tatăl ei este prea bolnav pentru a munci, iar familia sa riscă să fie evacuată din singura cameră în care locuiește și care nu are nici baie și nici apă curentă.

 

O altă persoană prezentată în această carte și în publicația britanică The Guardian este un tânăr în vârstă de 28 de ani, Hora Florin, care a crescut într-un orfelinat din România. În prezent, el trăiește într-o canalizare din București, unde căldura provenită prin gurile de aerisire îl ajută să se încălzească în timpul nopții.

 

Volumul cuprinde și imagini cu alte persoane care trăiesc în sărăcie extremă, The Guardian preluând din acesta și portretul lui Alvaro Kalancha Quispe, un copil în vârstă de nouă ani, care trăiește în munții Akamani din Bolivia, unde locuințele nu au izolație, electricitate și nici paturi. În fiecare zi, înainte de școală, copilul duce animalele la păscut (alpacale și lame), iar seara merge să le aducă acasă.

 

Fati, o fetiță de opt ani, muncește alături de alți copii căutând prin obiecte periculoase la un depozit de deșeuri electronice din Accra, Ghana. Imaginea o surprinde pe această fetiță purtând pe cap o găleată care conține metalul pe care aceasta l-a găsit. Lacrimi îi curg pe obraji ca urmare a durerilor pe care aceasta le are din cauza faptului că este bolnavă de malarie.

 

Hunupa Begum, în vârstă de 13 ani, este o fetiță nevăzătoare din New Delhi, India. A orbit în urmă cu 10 ani și cerșește pe străzi. Aceasta este singura sursă de venit pentru familia ei – mama și fratele ei sunt prea bolnavi pentru a munci, iar tatăl ei a murit.

 

Labone, o tânără de 27 de ani, trăiește de asemenea în sărăcie. Ea lucrează într-un bordel din Jessore, Bangladesh, și are o fetiță al cărei tată este un client al respectivului bordel.

 

Vishal Singh, un băiețel de șase ani, este prezentat de asemenea în această carte, imaginea sa apărând chiar pe coperta volumului. În această fotografie, care este prezentată și de cotidianul The Guardian, Vishal Singh este surprins în mahalaua Kusum Pahari din sudul orașului Delhi, din India, în timp ce cară în brațe o fetiță. Vishal este norocos dintr-un singur punct de vedere: când nu muncește, el merge la școala pentru copiii din această mahala.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.