Acasă Social Românul care a uimit lumea la 19 ani, revine cu o invenție...

Românul care a uimit lumea la 19 ani, revine cu o invenție nouă

DISTRIBUIȚI

Un român a atras admirația întregii lumi și a impresionat prin talentul și invențiile sale. Se numește Raul Oaida și, în 2012, uimea întreaga lume trimițând în spațiu o navetă spațială construită în întregime din piese lego. Apoi, avea să atragă atenția din nou, construind un motor cu reacție (și devenind primul român, de la Henri Coandă încoace, care a construit un astfel de motor). Iar în 2013 avea să uimească întreaga lume pentru a treia oară, construind primul autoturism din piese Lego care este propulsat de un motor care funcționează pe aer, construit tot din lego, scrie webcultura.ro.

Pentru construcția autoturismului, care poate dezvolta o viteză maximă de 30 km/h, au fost necesare 500.000 de piese lego. Motorul autoturismului dispune de un total de 256 de pistoane și are patru motoare radiale. Mașina a fost fabricată în România și apoi trimisă cu avionul antreprenorul australian Steve Sammartino (cel care a susținut financiar proiectul ale cărui costuri s-au ridicat la 125.000 de dolari). Anul trecut, Oaida a construit un motor cu reacție pe care l-a montat pe o bicicletă. O parte dintre piesele necesare au fost construite chiar în atelierul lui Oaida, iar o altă parte au fost fabricate în SUA.

Toți cei care au văzut invențiile lui Oaida s-au arătat impresionați. Mai mult, un om de afaceri american i-a spus că, într-o bună zi, ar vrea ca românul de 19 ani să lucreze pentru firma lui.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.