Acasă Social Șase medalii pentru elevii români, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori...

Șase medalii pentru elevii români, la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori 2018

DISTRIBUIȚI

Lotul olimpic de matematică al României și-a trecut în palmares 6 medalii (patru medalii de aur și două medalii de argint) la a XXXV-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, care se desfășoară în perioada 7-12 mai, la Belgrad.

Medaliat cu aur la edițiile din 2016 și 2017 ale Balcaniadei, Mircea Ciprian Bonciocat (Colegiul Național ‘Tudor Vianu’ din București) și-a reeditat performanța, obținând încă o dată punctaj maxim (40 de puncte). Același punctaj a fost reușit și de Edis Memiș (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța), Mihnea Gabriel Doica (laureat cu argint, anul trecut) și Leon-Roland Bălan-Tribus (ambii elevi la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București), toți trei medaliați, de asemenea, cu aur.

Medaliile de bronz au revenit lui Sergiu-Ionuț Novac (Colegiul Național ‘C. Brediceanu’ din Lugoj) și Ioan-Andrei Nicolae (Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București). În clasamentul neoficial pe medalii, România a ocupat locul 1.

Echipa României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe (Universitatea din București — Facultatea de Matematică și Informatică) și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiș (Universitatea de Vest din Timișoara) și Marius Perianu (profesor la Colegiul Național ‘Ion Minulescu’ din Slatina).

La ediția 2018 a Olimpiadei Balcanice (competiție de nivel regional) au participat echipe din 17 țări (11 cu statut permanent și 6 cu statut de invitat). Conform regulamentului de organizare și desfășurare, fiecare stat participant, cu excepția celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum 6 elevi din învățământul liceal, a căror vârstă nu depășește 20 de ani la data desfășurării competiției. Probele presupun rezolvarea individuală a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică și algebră, pe durata a patru ore și treizeci de minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.