Acasă Social Semne care anunță cancerul ovarian!

Semne care anunță cancerul ovarian!

DISTRIBUIȚI

Cancerul ovarian este diagnosticat anual la aproximativ un sfert de milion de femei din întreaga lume și cauzează peste 150.000 de decese. În România, sunt raportate anual, aproximativ 1.800 de cazuri noi de cancer ovarian, iar alte 1.000 de femei mor din pricina acestei teribile boli.
Anumite manifestări pot fi semne incipiente ale cancerului ovarian. Dacă o femeie are, în mod frecvent, una sau mai multe dintre simptomele specifice acestei boli, este foarte important să ia legătura cu un medic specialist. Primele semne ale cancerului sunt durerile abdominale, modificări ale tranzitului intestinal și modificări urinare. Apar alternativ sângerări vaginale neobișnuite, pierdere in greutate, astenie și disensie abdominală. Și viața sexuală a femeilor care suferă de acest tip de cancer este afectată. În timpul actului sexual apar dureri semnificative care crează o puternică senzație de disconfort., conform doctorulzilei.ro.

Sângerările neregulate denotă, de regulă, o dereglare hormonală însă pot semnala și o problemă mai gravă precum o leziune pe col, o infecție la nivelul uterului sau chiar cancer. În cazul cancerului mai apar și alte simptome, precum secreția vaginală urât mirositoare, cenușie și o ușoară stare febrilă”, explică dr. Ciprian Pop, medic specialist obstetrică-ginecologie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.