Acasă Social Și ceferiștii amenință cu greva generală

Și ceferiștii amenință cu greva generală

DISTRIBUIȚI

La mitingul de protest organizat astăzi, 20 aprilie, în fața Guvernului României, au participat peste 2800 de ceferiști, membri ai Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane și ai Federației Transportatorilor Feroviari din România.

Vă prezentăm solicitările celor două federații:

„- Ceferiștii au depus, în atenția Guvernului României, un proiect care evaluează obiectiv problemele căii ferate, probleme care reclamă rezolvare cât mai curând posibil! Mai mult decât atât, Guvernul a primit din partea lucrătorilor feroviari propuneri concrete de soluții, costurile implicate de aceste soluții, variantele de implementare și suma beneficiilor generate de acestea.

– Dialogul social dintre ceferiști și Guvern este calea firească de soluționare a tuturor problemelor cu care se confruntă ecosistemul feroviar. Ceferiștii au dat dovadă de maximă disponibilitate la dialog, au avut răbdare și au așteptat soluțiile bazându-se, de fiecare dată, pe responsabilitatea decidenților.

– Am înțeles de fiecare dată punctele de vedere ale guvernelor care s-au perindat la conducerea țării, în ultimii 28 de ani! Am înțeles de prea multe ori, iar calea ferată s-a degradat din ce în ce mai mult, condițiile de muncă sunt din ce în ce mai grele, iar salariile sunt prea mici pentru a putea garanta un standard de viața decent pentru fiecare din noi.

– Ca atare, având în vedere că am parcurs alături de partenerii noștri de dialog toate etapele firești ale unui decent și constructiv dialog social, iar la schimb nu am primit nimic concret, dorim să aduce la cunoștința tuturor cetățenilor României, dar mai ales celor care au decizie în privința sectorului feroviar, că perioada următoare va fi decisivă în ceea ce privește decizia colectivă a sindicaliștilor ceferiști din România de a apela la ultima și cea mai dură formă de protest! GREVA GENERALĂ!

– Avem speranța că partenerii noștri de dialog social vor înțelege cât de mult dorim să nu se ajungă aici, cât de mult ne dorim stabilitate la nivelul conducerii Ministerului Tranporturilor! Așteptăm demararea unor proiecte serioase și multianuale de investiții în calea ferată. Și, nu în ultimul rând, suntem siguri că o decizie pe termen lung nu poate fi luată decât în condițiile în care interesul național va fi mult mai important decât vremelnicele interese politice.”, anunță cele două federații de ceferiști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.