Acasă Social Șoferi de taxi sancționați la aeroporturile din România

Șoferi de taxi sancționați la aeroporturile din România

DISTRIBUIȚI

Polițiștii de la transporturi au acționat pentru verificarea legalității activității de taximetrie în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Bacău și Iași.

În numai două ore, au fost verificate 125 de autoturisme, au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, pentru abateri de la normele legale care reglementează circulația pe drumurile publice și activitatea de taximetrie și rent-a-car și a fost constatată o infracțiune.

La data de 19 mai a.c., sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii au desfășurat o acțiune în zona aeroporturilor internaționale Henri Coandă București, Cluj-Napoca, Timișoara, Bacău și Iași, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi și rent-a-car.

În numai două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, polițiștii au verificat 125 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.425 de lei și au constatat o infracțiune.

Dintre abaterile constatate, 28 au fost pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice.

Acțiunile desfășurate de Poliția Română, pentru creșterea siguranței transportului public de persoane în zonele adiacente aeroporturilor, vor continua și în perioada următoare.

Obligațiile clientului:

Să solicite, să preia și să păstreze bonul client la coborârea din taxi.

Să plătească serviciile prestate de taximetrist, în limita sumei de pe bonul fiscal.

Să acorde sprijin taximetristului în cazul agresării acestuia în timpul efectuării transportului și să anunțe imediat polițiștii în legătură cu aceste evenimente.

 

Să sesizeze primăria localității de autorizare și filiala județeană a Oficiului de Protecție a Consumatorilor, după caz, în legătură cu practici neconforme ale taximetristului, sau care au creat prejudicii ori rabat de la calitatea serviciilor.

Să nu ocupe scaunul de lângă taximetrist, dacă există loc disponibil pe bancheta din spate.

Obligațiile taximetristului:

Să aibă un comportament civilizat și preventiv în relația cu clientul, respectând conduita de bună practică, conform prevederilor din Cartea taximetristului.

Să respecte solicitările legale ale clientului.

Să oprească pe traseu, la semnul clientului, când se află în poziția de operare Liber, cu excepția cazului când se deplasează să preia un client la comanda dispecerului sau condițiile de trafic nu permit această manevră.

Să elibereze bonuri fiscale la finalul cursei, pe baza cărora va încasa contravaloarea prestației efectuate.

Să nu pretindă ca plată pentru prestația efectuată decât suma din bonul fiscal.

Să transporte clientul la destinație pe traseul optim sau pe traseul solicitat.

Să nu execute activitate de transport în regim de taxi fără a avea aparatul de taxat și lampa taxi în funcțiune pentru poziția de operare respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.