Home Social Sorin Oprescu aruncă milioane de lei pe infochioșcuri nefuncționale

Sorin Oprescu aruncă milioane de lei pe infochioșcuri nefuncționale

DISTRIBUIŢI

Primarul General, Sorin Oprescu, este vestit pentru modul în care cheltuiește fără noimă bugetul primăriei, neglijând problemele reale ale Capitalei. Una dintre cheltuielile inutile făcute de edil, este investiția în cele 33 de infochioșcuri din București, pentru care s-au plătit nu mai puțin de 1,5 milioane de lei. Acestea nu funcționează nici până în prezent, deși sunt pe străzi de peste patru ani.

Reprezentanții municipalității spun că inițial acestea nu au fost branșate la curent, iar după ce s-a rezolvat această situație ele au fost vandalizate, în final funcționând doar câteva luni în 2012. În momentul de față sunt din nou în procedură de rebranșare, urmând să fie puse în funcțiune în viitorul apropiat. Infochioșcurile ar fi trebuit să funcționeze încă din 2007. Primăria Capitalei a decis în 2006 să achiziționeze 100 de infochioșcuri care ar fi urmat să compună Sistemul Interactiv Teritorial de Informare a Cetățenilor, termenul de implementare al proiectului fiind 2007. Acest termen nu a fost respectat, Primăria Capitalei începând amplasarea lor abia la sfârșitul anului 2010, până în prezent fiind pe străzile Capitalei 33 de infochioșcuri. La aceste infochioșcuri cetățenii ar trebui să afle, cu o simplă atingere a ecranului, informații administrative, hărți, trasee turistice, transport public. Din 2010 până în 2012, infochioșcurile nu au funcționat pe motiv că nu au fost branșate la rețeaua de electricitate, o parte dintre ele fiind vandalizate și servind drept panouri de afișaj publicitar sau find mâzgălite cu graffiti. În 2012, când au fost branșate la rețeau de electricitate, au funcționat doar câteva luni, potrivit reprezentanților minucipalității fiind vandalizate. În plus, acestea nu aveau o versiune în limba engleză pentru turiști.

„În prezent, sunt amplasate pe teren 33 de infochioșcuri din cele 100 prevăzute în cadrul proiectului (33 la sută). În momentul de față sunt în procedură de rebranșare cele amplasate pe teren – s-au obținut la sfârșitul lunii decembrie 2013 avizele necesare și urmează în scurt timp efectuarea procedurii și a lucrărilor. Activitatea de întreținere și exploatare a infochioșcurilor existente pe teren a fost întreruptă până la branșarea la reteaua electrica ENEL. În același timp, se are în vedere și o modernizare a interfeței existente”, se arată într-un răspuns trimis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro. Pentru cele 100 de chioșcuri, Primăria Capitalei ar urma să plătească aproximativ 6,3 milioane de lei fără TVA, potrivit contractului încheiat cu firma UTI. „Până astăzi s-au plătit numai 1.428.730,27 lei fără TVA. Contractul este în derulare, urmând ca în funcție de alocarile bugetare viitoare să fie continuat”, se arată în răspunsul municipalității. 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.