Home Actualitate Becali visează la un Mesia care să-l grațieze

Becali visează la un Mesia care să-l grațieze

DISTRIBUIŢI

Speranțe deșarte pentru Gigi Becali, care a inspirat luni aerul libertății, chiar dacă numai pentru 24 de ore. Latifundiarul din Pipera speră să ajungă din nou acasă, de data aceasta în postura de grațiat. Gigi Becali s-a declarat dezamăgit de șeful statului Traian Băsescu dar și-a pus speranța în premierul Victor Ponta. Condamnatul Gigi Becali și-a arătat clar preferințele electorale în fața ziariștilor adunați în jurul lui la cimitir, exprimându-și susținerea pentru anunțata candidatură a lui Ponta pentru fotoliul de la Cotroceni. Vajnicul apărător al dreptății, ajuns însă în urma faptelor penale după gratii, visează că prima grijă a lui Ponta, dacă cumva îi va lua locul lui Traian Băsescu, va fi să-l grațieze pe el și pe Gică Popescu, în termen de 3 zile de la preluarea funcției. Presupunând că acest lucru va fi posibil, Gigi nu ar putea fi iertat de păcate mai devreme de începutul anului 2015, când oricum ar putea părăsi închisoarea, la împlinirea a două treimi din pedeapsă. Cel mult, ”Războinicul luminii” ar putea câștiga câteva luni de libertate.

Imediat ce a ajuns acasă, îmbrățișându-și familia, Becali a plecat urmărit de jurnaliști până la mormântul mătușii sale. Lacrimile sale au fost transmise în direct de televiziuni, iar Becali a susținut o conferință de presă chiar la piatra mortuară. Chiar dacă a zis că nu se mai atinge de politică cu numai câteva minute înainte, Becali nu s-a putut abține, nici de data asta, să alunece în această zonă. A avut însă o scuză: în cazul său, politica mergea mână în mână cu presupusa și mult-visata lui grațiere. Becali și-a început declarația de presă cu un mesaj adresat chiar lui Victor Ponta, în care s-a afundat, atât cât se pricepe, chiar și în chestiuni economice, amestecându-le cu misticismul.

„Fac un apel către premier: am avut creștere economică… eu ii spun așa: poți să faci… să te dai peste cap, Dumnezeu ți-a dat semnal «te iubesc, ești drept, iți dau semnal, un început să răzbești în guvernare», ii da și alte semnale, și inundații, și cutremure… din Sfânta Scriptura «împliniți dreptatea Domnului și tote celelalte se vor alătura vouă». Și ii dau sfat, știu despre ce e vorba: împlinește dreptatea, fii bărbat puternic! Da legea grațierii, ca se țin bărbați în pușcării, mor părinți de dor… Și ocupa-te și de pușcării, ia-l pe ministrul Justiției la întrebări. Fa ce spun eu: dă grațierea și-ți va da Dumnezeu fără chinuri”, a spus Gigi Becali.

 

Întrebat dacă mai speră să fie grațiat de Traian Băsescu, Gigi Becali a răspuns: „Nu sper, că dacă era, ma grația pana acum. Premierul Victor Ponta a spus ca dacă ar fi ministrul Justiției ar propune grațiere (… ) Cred ca imediat când va fi președinte, a treia zi… grațiere Becali și Popescu”

Presupunând însă că Ponta ar ocupa fotoliul de la Cotroceni, acest lucru nu se va putea împlini decât la mijlocul lunii decembrie, la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. Ar urma preluarea tuturor prerogativelor oficiale, sărbătorile de Crăciun și agitația aferentă,vacanța sfârșitului de an, care va duce presupusul decret undeva în ianuarie 2015, asta presupunând că Ponta va lăsa toate treburile țării de dragul lui Gigi Becali.

 

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani și jumătate de închisoare, după ce a fost condamnat, pe 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării și a primit ulterior un spor de șase luni, după alte două condamnări, în dosarul „Valiza” și în cel al sechestrării celor care i-au furat mașina. În aceste condiții, el ar putea părăsi Penitenciarul Poarta Albă în mai 2015, dacă magistrații îi vor aproba o eventuală solicitare de eliberare condiționată, iar din pedeapsă îi vor fi scăzute zilele câștigate la muncă, în cadrul Academiei ”Gheorghe Hagi” din Constanța.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.